2023-09-14 Kungsådran

Detta år var storlaxarnas fisketur! Den minsta landade laxen vägde in på uppskattningsvis 8 kg och var även den första som togs. Den togs av Jakobs pappa Anders som var med som gillie till Jakob.

Den största vi fick upp var på ca 13 kg och vi hade bud på några riktiga bjässar. Webbe tappade en fisk på uppskattningsvis 15 kg som tog på en liten nymph, något som hans Loop opti coast klass 7 inte riktigt klarade av. Men Webbe landade sedan en lax på ca 12 kg efter 30 minuters fight och en hel del klättrande över stock och sten.

Nicke visade återigen att han är Öringsmästaren genom att landa flest och störst fisk. Matte landade även han en riktigt fin lax och tappade en som uppskattningsvis låg på 17-18 kg. Österman inledde med att tappa ett gäng fiskar men lyckades till slut att landa en fin laxhona på ca 9-10 kg. Även två öringar landades som låg i klassen 3-4 kg.

Lägg Till En Kommentar