Nya havsöringsdrag – Hexxan och Noname

Eller ja, dragen är ju klassiker, men de är nyinköpta inför vårsäsongen. Egentligen borde undertecknad hålla sig borta från de dyra guideserierna eftersom han har en förmåga att skänka dem till havets gudar alldeles för ofta. Men det är ju faktiskt rätt kul att vara en fiskenörd som tror att det gör skillnad med dyrare drag i regnbågens alla färger. Jaja, det finns ju cyklop och snorkel också.

Jag beställde tre st Hexxan guideserien från sportfiskebutiken.se. De har bra utbud av guideserien, bra priser, billig frakt och snabba leveranser. Dock är hemsidan extremt långsam och designmässigt så kanske den var het runt 2001. Man undrar vad de har för bounce rate p.g.a. seg laddning och usel navigering. Dags för en ny plattform kanske? Magento är ett hett tips.

Hexxan är ett klassiskt havsöringsdrag som passar utmärkt för fiske på blandade djup, draget har en bra gång och sjunker inte alltför fort vid vevstopp vilket gör att det kan fiskas mycket bra vid grundare partier. Man får även bra kastlängd med Hexxan vilket alltid är ett plus. Pris för drag i guideserien Hexxan är 169 kr på sportfiskebutiken.se.

Noname-dragen är inköpta på Sundbybergs Sportfiske, trevlig butik och personal! Noname påminner mycket om Ludde nr 3 som tyvärr inte tillverkas längre. Ludde-drag dyker dock upp på tradera ibland, men räkna med att få betala 300-400 kr för ett drag.

Noname-dragen har bra gång, men sjunker snabbare än t.ex. Hexxan och bör därför inte fiskas på de absolut grundaste områdena. Kastlängden är även aningen sämre än just Hexxan, men i övrigt ett väldigt trevligt havsöringsdrag och en personlig favorit. Prislappen ligger på 189 kr/st.

Kommentarer

  1. Johan

    Hej jag har själv hexxan i den färg som du har på bild där uppe.
    Jag har även en hexxan kopia som är svart på ryggen och brun på buken.
    Den har visat sig vara riktigt grym.
    Den börjar bli riktigt sliten nu och jag har letat som en galning efter den men ej lyckats hitta någon.
    Vet du några märken som gör hexxan kopior.
    Witch har jag tittat på och det är inte dom.

    Mvh Johan

  2. Krögarn

    Hej Johan!

    Känner tyvärr inte till några andra Hexxan-kopior än Witch. Dock så tycker jag att Witch 22 g kan vara bra när vattnet är kallt och man fiskar långsamt.

    Skriv gärna om du skulle hitta bra kopior nånstans!

  3. Johan

    Ja precis den funkar grymt bra nu.
    Havsöringscup på Öland nu i helgen.
    Så man måster vara förberedd 🙂

    jag hör av mig om jag hittar något.

    Mvh johan

  4. webbe

    Callis, hur många av de där dragen har du kastat bort nu?

  5. Krögarn

    Bara ett faktiskt! En svart/kopparbrun Hexxan sitter fast i en sten nånstans i Vaxholm, men som tur är har jag ju en till. Sen så har en av Noname-dragen fått smaka på sten och är lite sprucket..

Lägg Till En Kommentar