visa fisken vem som bestämmer!

Att visa fisken vem som bestämmer

Jag har sedan urminnes tider hört både det ena och det andra om fiskare som påstår sig ha haft en baddare på kroken men när den skulle landas så ”drog den”. Andra historier går att finna om fiskare som helt enkelt inte krokar fisken från första början utan tappar fisken.

När jag, Krögarn och MalcolmE gjorde vår sedvanliga resa till Kloten för lite fiske så upptäckte jag något mycket häpnadsväckande i en liten fiskehandbok som MalcolmE hade i sin stuga. Handboken som var från 1982 beskrev i detalj flera intressanta saker som en fiskare bör tänka på innan han ger sig ut, exempelvis att du måste veta allt om väder och vind osv.

Men det mest häpnadsväckande författaren skrev var, jag citerar ”att visa fisken vem som bestämmer”. Vad menade han med det? Varför var det så vikigt? Nu förstår jag…

Att visa fisken vem som bestämmer är kanske det viktigaste en fiskare måste tänka på. När du väl känner det där härliga hugget och adrenalinet börja pumpa i kroppen så får du, inte under några omständigheter, glömma bort att visa fisken vem som bestämmer. Du visar det bara inte under en sekund, du visar det från att draget lämnat spöt och landat i vattnet. Det är Du mot Fisken, och du MÅSTE visa fisken vem som bestämmer. När du väl känner hugget, då är det dags att agera. Bli inte nöjd med att du har fisken på kroken. Nej, genom att visa fisken vem som bestämmer så kommer även fisken att acceptera detta och på så sätt visa större respekt för fiskaren, precis som vi visar fisken respekt för en ärlig fajt.

Jag har under mina år på sjön varit med om flera incidenter där fiskaren har tappat fisken och folk har sagt ”ahh, vad synd att fisken drog, du hade den ju”. NEJ NEJ FÖR FAN NEJ!!! DU måste visa fisken vem som bestämmer, men det gjorde du inte nu. Du tillät fisken att dra ifrån, och sen drar du hem i din ensamhet och undrar vad som gick fel, fast du egentligen vet svaret.

Så, här är ett litet tips till dig som nybörjare. För varje fisk du tappar vill jag att du tar dig en stund hemma ensam, gärna i ett mörkt rum med ett värmeljus och säger följande mening högt 10 gånger, varje ny mening ska vara högre ton en den tidigare – ”Jag ska visa fisken vem som bestämmer!”.

Tro mig, efter 10 genomföra upprepningar kommer du vara redo, det kommer sätta sig i huvudet och fisket blir därefter en dans på rosor.

VISA FISKEN VEM SOM BESTÄMMER!

Lägg Till En Kommentar