Browsing articles in "Dagbok 2011"

2011-12-20 Costa Rica

Dec 20, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  2 Comments

Webbe tröttnade på det svenska slaskvädret och tog med sig sin flickvän Mimmi och åkte till centralamerika, och närmare bestämt Santa Teresa i Costa Rica. Det lilla landet (1/10 så stort som Sverige) gränsar till Nicaragua i norr och Panama till sydöst, och är omgivet av Stilla Havet i väst/sydväst och Karibiska Havet till öst. Trots sin blygsamma storlek så är Costa Rica ett av de biologiskt rikaste länderna, med ca 5% av världens arter. Närheten till de båda haven ger naturligtvis ett exotisk sportfiske på drömnivå, du minns väl när fiskedrag var i Costa Rica och härjade?

Idag så begav sig Webbe och Mimmi ut på fiske med en lokal guide, och det blev mycket lyckat. Dagens höjdpunkt var när en gulfenad tonfisk på 6 kg lurades till hugg på Webbes popper. Drillen var full av action, och fångades även på film som kommer visas här inom kort. Även några spanska makrillar hamnade i båten, och väntar tillsammans med tonfisken på att hamna i stekpannan.

2011-12-04 Vaxholm

Dec 4, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  12 Comments

Egge och Webbe gick upp väldigt tidigt för att köra en kortare förmiddagsturs havsöringsfiske. Egge är en erfaren öringsfiskare med många timmars havsöringsfiske bakom sig, men storlekarna på de havsöringar han har lurat upp har oftast varit någorlunda blygsamma, vilket han naturligtvis har fått höra både en och två gånger.

Men Egge, eller Krull som vi även kallar honom (av naturliga skäl), har fortsatt att kämpa, och det brukar ju alltid löna sig. Vid dagens sista stopp högg det på hans Ludde PLO, och efter en hård fight kunde en mycket fin havsöring på 2,65 kg landas! Nytt pb och två fina filéer, snyggt jobbat! Webbe gick lottlös, men han lyckades i alla fall filma lite för TMF Live.

2011-11-20 Vaxholm

Nov 20, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  3 Comments

Egge, Erbom, Mackan och Webbe körde en heldags havsöringsfiske kring Vaxholmstrakterna. Fjärde stoppet levererade dubbelhugg, Mackan fin upp en mycket fin liten silverbit som lurades till hugg på en Noname, men Matte tappade sin. Panter var i vanlig ordning med och höll ställningarna i båten.

2011-11-05/06 Vaxholm

Nov 6, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  No Comments

Säsongens havsöringsfiske började lysande när Webbe tog en praktfisk i Grisslehamn, men sedan dess har de kinkiga öringarna lyst med sin frånvaro i vår fiskedagbok. På lördagen åkte Callis och Wistedt till en populär sträcka i norra skärgården och fiskade från land ett antal timmar. Trots ihärdigt nötande gick vi hem tomhänta denna milda höstdag, men den vinner som är trägen, så vi är tillbaka igen inom kort.

På söndagen tog Callis, Egge och Webbe lillbåten för att testa våra hotspots runt Trälhavet, men även denna dag blev seg. Vi hade ett par kontakter, men det är ju fisk i båten som gäller. Vi harvar vidare och hoppas på kallare väder framöver!

2011-10-29 Dalarna

Oct 29, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  5 Comments

Adam, Callis och Markus begav sig till Eskolas lantställe i Dalarna för fiske efter röding och öring. Vi kom upp sent på fredagskvällen och var uppe i ottan på lördagen för att låta våra drag dansa fram under vattnet i en av våra favoritsjöar. Adam lyckades lura upp en mycket fin liten röding, som naturligtvis återsattes, på en klassisk spinnare tidigt på morgonen, men resten av dagen gick utan att vi kände något mer gung i våra spön. Vi hade några kontakter, och fisken var rätt aktiv, men ändå lyckades vi inte lura upp nån mer fisk. Vi var gäckade, men när isen lagt sig så återkommer vi för pimpelfiske.

Kvällen spenderas med spel, öl, whisky, bastu och bad. Vi hade tänkt äta fisk till middag, men istället fick det bli läskiga toasts, det var ju trots allt Halloween.

2011-10-23 Vaxholm

Oct 23, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  4 Comments

Callis och Maria drog till Vaxholm en kort sväng i höstsolen för att undersöka om havsöringen har börjat leta sig in mot grundare vatten. Nu fick vi ingen kontakt med fiskarna, men enligt ett par andra fiskare så hade någon landat en fin silverbit på 2,5 kg helgen innan, så det är absolut hög tid att fiska mer här igen inom kort. Vi lyckades hursomhelst ta ett fantastiskt foto på en intet anande fiskare, och nej, bilden är inte terjad.

2011-10-18 Bergeforsen

Oct 18, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011, Filmer  //  6 Comments

Att vara pilot har sina fördelar. Kapen Niklas flyger transportplan, och det innebär ofta att han flyger till en destination på natten/morgonen, spenderar dagen där och sedan flyger hem igen på kvällen. Detta schema kan ofta kombineras med fiske under dagen innan hemresa.

Idag hängde Webbe med i cockpiten. Kapten Nicke landade kärran vid tvåtiden på natten, och efter fyra timmars sömn steg vi upp och drog oss ner mot Bergeforsen för en dags örings- och laxfiske. Vi hade hyrt en roddbåt, och begav oss ut på älven. Öringarna lös dock med sin frånvaro men pulsen höjdes ständigt av laxar på upp till 20 kg som hoppade lite här och var. Efter ca två timmar gick en liten öring på Nickes Stor-Zigge. Efter det testade vi olika wobblers, luddar och ziggar utan resultat.

Efter lunch slängde Webbe på en Jensen 15 gram när vi påbörjade en ny dragrodd över älven. Mitt ute på älven small det till och det märktes direkt att det var en tung fisk på kroken. En stor lax stack upp och hoppade ca 30 meter bakom båten och kampen var i full gång. Efter ett antal rusningar lyckades Webbe få in fisken till båten där den efter en stund kunde håvas, vägas, fotas med kvalitativ mobilkamera och sedan återsättas. Resultatet: en lekfärgad laxhane på 8,35 kg och nytt TMF-rekord på lax!

2011-10-14/15/16 Mörtö

Oct 16, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  5 Comments

Dahlman, Olle, Wallin och Webbe gav sig ut på skärgårdsäventyr på Mörtö. Vi fiskade en del efter havsöring men förhållandena var allt annat än bra, vindstilla och stekande sol – ingen kontakt när det gäller öringen. Jakten gick desto bättre, vi gick upp medan det fortfarande var mörkt och la ut vättarna (34 stycken) och med en sådan armada kunde inte kniporna låta bli att slå. Vi sköt tre stycken.

På söndagen begav vi oss inåt ön för att fiska lite i den mytomspunna insjön. Enligt rykten har en gädda på ca 10 kilo dragits upp här tidigare. Vi riggade om från luddar och nonames till jigg och mycket riktigt fanns det gädda i sjön, Webbe knep en på första kastet, och sedan ytterligare en efter några kast till. Totalt landades tre gäddor och några tappades. Tyvärr lös öringen med sin frånvaro men man kan inte klaga på en grabbhelg på ön.

2011-10-09 Norrtäljeviken

Oct 9, 2011   //   by admin   //   Dagbok 2011  //  2 Comments

Callis, Philip och Webbe gick upp i ottan för att bege sig till Norrtäljeviken och testa lite nya havsöringsvatten. Callis låg dock och sov i båten större delen av förmiddagen medan Philip och Webbe jagade skärgårdens silver utrustade med Ludde och Noname. Men kontakterna uteblev, och vid lunchtid vaknade Callis upp och fisket styrdes inskärs med gädda i sikte.

Även gäddfisket började segt, men det släppte under eftermiddagen. Totalt landade vi ca 15-20 gäddor, Callis drog den största på 4,34 kg, inte långt från hans (något pinsamma) pb på 4,5 kg.

Pages:1234»

Arkiv

UA-30461305-1