Browsing articles in "Artiklar"

Djuphavsfiske i Dubai

Dec 31, 2012   //   by admin   //   Artiklar, Dagbok 2012  //  7 Comments

Johanna och jag passade på att ta en semestervecka i november och åkte och hälsade på hennes kusin Martin och hans fru Isabel samt deras dotter Ameliai Dubai. Efter ett par sköna dagar med sol och bad samt diverse utflykter så började det dra i fisketarmen.

Efter lite efterforskning på nätet så hittade jag www.soolymansportfishing.com. Soolyman erbjuder turer i Dubai, men även i Fujairah, som ligger en dryg timme bort med bil (taxi ca 400 kr enkel resa). Fisket i Fujairah är generellt mycket bättre och där fångar de ofta Sailfish och Marlin, men fisket där är bättre på sommaren och dessutom var turerna där fullbokade så det fick bli i Dubai helt enkelt. Fisket i Dubai är bäst under vintermånaderna (oktober – mars) men har enligt fiskeguiderna blivit mycket sämre de senaste åren efter utbyggnaderna av de konstgjorda öarna. Tidigare sägs det bl.a. ha varit riktigt bra Sailfish-fiske här!

Även i Dubai var det högt tryck på trollingturerna men jag lyckades boka en eftermiddagstur med Captain Wayne och hans båt ”Happy Hours”. En båt för 4 fiskare, men jag hade ju bokat hela båten själv vilket kändes bra, skönt att slippa slåss om spöna. Wayne hade haft en förmiddagstur där de fått Travelly och Barracuda samt tappat en stor Kingfish, så det lät lovande.

Vi satte kurs mot ett samling vrak ca 15 sjömil ut. På vägen dit passerade vi ”The World Islands” och släppte i våra wobblers, då vi såg hur det kokade i ytan då två stim av jagade sardiner drog förbi. Dessvärre så försvann stimmen lika fort som de kom så vi fortsatte mot vårt mål. Det var vid dessa vrak som de tidigare under dagen hade tappat Kingfishen, men efter att ha trollat i nästan två timmar utan något livstecken, dessutom med en rejält tilltagande vind, började jag misströsta. Oron började sprida sig då det skulle kunna bli en bomtur.

Vi fortsatte vidare ca 5 sjömil till ett annat vrak som de brukade trolla vid. Här hade vi mer lycka, vid första ”överkörningen” så högg det direkt på djupriggen och nästan samtidigt på en av de andrawobblerna. Det visade sig vara 2 st hungriga och stridslystna Barracudor. Vid nästa överkörning så högg det igen på djupriggen men denna gång kändes det annorlunda. Det var inte samma intensiva ryck utan fisken rörde sig lugnare och gick mot djupet och tog mycket lina i omgångar, jag började hoppas på en Travelly. Men efter en bra fight så visade det sig att det var en felkrokad Barracuda. Totalt blev det 7 st Barracudor varav den största på 6 kg.

På kvällen hade vi planerat att grilla och enligt Wayne så var Barracudan en underskattad matfisk, han tyckte att de passade utmärkt på grillen. En av Barracudorna fick därför åka med hem till grillen. Med lite lime, salt och peppar så blev den helt okej, dock ingen succé.

Havsöringsdrag Sillver skärgård

Oct 28, 2012   //   by admin   //   Artiklar, Callis blogg  //  3 Comments

Kylan har dragit in ordentligt över skärgården, och havsöringssäsongen är i full gång. I vanlig ordning så är havsöringarna lite extra svårflörtade på hösten, så då är det alltid bra att göra en inventering av beteslådan och se vad för nya godbitar man kan fylla på med. Jag har tidigare skrivit om havsöringsdraget Sillver kust, som under det senaste året blivit ett favoritdrag för att lura prickiga skönheter till hugg.

Nu har Sillver lanserat en ny skärgårdsmodell som är nio centimeter lång och väger ca 24 gram. Draget är, precis som kustversionen, klassiskt S-formad för en slingrig förförisk gång. Som väntat så går skärgårdsversionen aningen djupare än kustversionen, vilket passar utmärkt till havsöringsfisket i Stockholms skärgård. De modeller jag har testat är den klassiska bappelsinen samt en som man skulle kunna kalla för en blandning av PLO och fegis. Den senare är favoriten och kommer få väldigt mycket tid i vattnet under höstens och vinterns fiske.

Sillver skärgård kommer garanterat att leverera fina havsöringar under säsongen, för mer information om Sillver kan du besöka deras hemsida, eller besöka deras shop om du själv är intresserad av att införskaffa ett par exemplar!

Resereportage Bighorn River 2012

Oct 11, 2012   //   by admin   //   Artiklar, Dagbok 2012, Webbes blogg  //  4 Comments

Bighorn River, Montana och Colorado, 2012-09-01 – 2012-09-09. Den gamle gösmästaren Österman har ju som bekant flyttat till Louisville, Colorado där han fått upp ögonen för raftingfiske, och då framförallt flugfiske. Han har tillsammans med några lokala kamrater skaffat sig en gummibåt utrustad för forsränning kombinerat med fiske. Mycket bra tänkt tycker vi som gillar att hälsa på honom.

Jag (Webbe) och kapten Nicke packade våra väskor och åkte från ett kallt och regnigt Stockholm till ett soligt och varmt Colorado där vi blev upphämtade av Österman. De första dagarna spenderades med att planera, packa och såklart den obligatoriska turen till Bass Proshop där vi lyckades bränna 1100 dollar på fiskesaker.

När allt var inhandlat och packat i bilen häktade vi på släpet och gummibåten och satte oss i bilen för en 850 km lång resa norrut, ut genom Colorado, genom hela Wyoming och in i Montana. Vi hade naturligtvis beslutat oss for att inte bränna dyrbar fisketid på att köra bil och körde därför pa natten. Vi anlände till Montana och Fort Smith vid femtiden på morgonen och sov någon timme i väntan på vår guide Eric som skulle visa oss hur man fiskar på Bighorn River. Vi mötte upp Eric och det visade sig snabbt att han var en riktig veteran när det gäller flugfiske och fiske i stort, och kanske framförallt, en man av principer. Han har guidat på floden i 18 år och kan varenda litet hål där det står fisk. Vi bad Eric att tala om för oss hur vi ska fiska de kommande dagarna och att rätta oss om vi gör något fel, något han nappade på ordentligt. Så fort man misslyckades med ett kast kom det ett ”JUNK” från Eric. Han var hård men rättvis och gav oss förutsättningarna för ett bra fiske de kommande dagarna.

Fisket i Bighorn River börjar vid en damm som släpper ut en jämn mängd vatten under hela året, detta medför att vattentemp och förhållanden är mycket bra under i stort sett hela året och att fisken snabbt växer sig fet. Om du funderar på den största mängd fisk du sett vid en kläckning eller vid fiske i ett av Sveriges bättre vatten så kan du femdubbla detta så får du en uppfattning om hur mycket fisk det finns i Bighorn River. Vi spekulerade innan första dagen i hur mycket fisk vi skulle få och man är ju alltid lite nervös när man ska testa ett nytt vatten som man dessutom lagt ett ganska stort antal tusenlappar för att ta sig till. Det tog väl ca 1 minut innan den första öringen satt på kroken när Eric guidade oss. Ganska snart efter det satt den andra osv. Under dagen hann vi med ett antal dubbeldrillar och även en trippel. Så här i efterhand kom vi fram till att vi, med undantag för lunch och frukostpauser, förmodligen aldrig gick längre än en kvart utan att få fisk. Slutresultat hamnade någonstans runt 400 fiskar på fem dagars fiske. Fisken höll väldigt jämn storlek, de flesta låg strax under kilot. Det var mest öring och regnbåge, men även ett gäng sikar och en ”Yellow Eye”. Största fisken vi vägde var östermans regnbåge på 1,3 kg.

Fisket bedrevs med förtyngda nymfer och nappindikator, jättelika gräshoppsimitationer eller torrflugor i storlek 20, d.v.s. väldigt små. Ofta använde vi flugor i storlek 12 eller 14 som indikator när vi fiskade med miniflugorna. Vi testade även spinnfiske med wobbler vid några tillfällen vilket ofta resulterade i stenhårda hugg från regnbågarna.

Amerikanerna är långt före oss svenskar när det handlar om bekvämligheter. När vi hade sjösatt gummibåten på morgonen (vanligtvis runt sjutiden) lämnade vi helt enkelt nyckeln i en låda på släpet varefter fiskebutikens shuttleservice körde ner bil och trailer till den plats där vi skulle ta upp flotten på kvällen. Vår vanliga sträcka var ca 23 miles och tog ungefär 12 timmar. Vi stannade vid ett par hotspots och fiskade någon timme innan vi drev vidare nedför floden. Att fiska från en gummibåt är helt klart det optimala fiskesättet vid fiske på en flod. Du täcker av en enorm yta utan att behöva gå en meter. När du skrämmer fisk, vilket ofta ar ett problem vid flugfiske, sa gör det inget då du kommer till en ny ståndplats med ny fisk 20 sekunder senare.  Om man hittar något område som råkar vara extra hett släpper man bara i ankaret och pausar på platsen så att man hinner fiska av den ordentligt. Kort och gott var resan en succé från början till slut och Bighorn River är ett ställe som TMF kommer att besöka igen.

Nikon D5100

Jul 13, 2012   //   by admin   //   Artiklar, Callis blogg  //  6 Comments

Det är kul att fotografera! Ni som följer TMF vet att bloggen till stor del handlar om bilder, och vår interna policy är att om en fisk inte fotograferades så räknas den inte. Eller ja, den räknas inte i våra egna rekordlistor iaf, vi behöver ju inte fota varje liten gäddslinka. Vidare så blir en fiskedag så mycket roligare att dela med sig av om man har faktiska bilder att visa upp, och för den som tar del av fiskehistorierna blir det mycket mer levande med bilder jämfört med enbart text. Nicka Hellenbergs fiskeblogg är ett bra exempel. Nu skriver Nicka även mycket bra texter, men de vackra fotografierna bidrar med ytterligare en dimension.

I samband med fisket blir det naturligtvis även mycket naturbilder, och vi har själva t.o.m. lyckats ta en del riktigt bra foton, som du kan se i vårt portfolio. Jag fotograferar personligen väldigt mycket för vår blogg, och med det i åtanke så var det inför årets fiskeresa hög tid att byta ut den gamla kompaktkameran mot en digital systemkamera.

Nu är jag totalt grön vad gäller kameror och objektiv, men efter att ha gjort lite research så stod valet mellan Canon EOS 600D och Nikon D5100, vilka båda ska vara bra digitala systemkameror för nybörjare. Valet föll till sist på Nikon D5100 då den enligt tester är snäppet vassare på fotograferandet medan Canonen var aningen bättre på att filma, och för mig är fotograferandet viktigast. Objektivet blev ett 18-105/3,5-5,6 VR. Och utrustad med ett extra batteri och ett SDXC-minneskort på 64 gb så kommer kameran komma till god användning på kommande fisketurer och resor. Kameran kom även med ett s.k. Value-pack där det ingår en introduktionskurs i foto, samt “check & clean” i tre år, så valet känns helt rätt.

Nu har jag ännu inte fotat med kameran i fiskesammanhang, men jag har flitigt plågat flickvän samt familjens hundar, i vanlig ordning. Jag tog ett gäng foton på Lizzy och Dexter häromkvällen, och jag tycker att de blev riktigt bra. Bilderna är oredigerade sånär som på formatet (klippta till 16:9 i efterhand).

Havsöringsdrag Sillver Kust

Mar 26, 2012   //   by admin   //   Artiklar, Callis blogg  //  4 Comments

Havsöringsdrag Sillver Kust är en nykomling på marknaden för handgjorda havsöringsdrag, vilket är välbehövligt då gamla favoriter såsom Ludde-draget och Hexxan Guideserien inte säljs längre. Vi i TMF har fått ett par Sillver-drag för att testa dem lite närmare, en rödsvart 08:an och turkossilvrig Smicker, och vi är mycket imponerade!

Sillvers kustdrag är gjutna i tvåkomponentsplast med en genomgående rostfri tråd, och de levereras med Owner-krokar och dubbla fjäderringar. Längden är 12 cm och vikten ligger på ca 22 gram, och draget är svagt S-format vilket är en beprövad formel när det kommer till fiskedrag för havsöringsfiske.

Jag testade dragen för första gången den 15/1 under vinterfisket efter havsöring, strax innan isen la sig. Precis som föregångaren skärgårdsversionen så är de mycket robusta. Jag fick till ett par stenträffar, klantig som jag är, men draget klarade sig utan skråmor. Vad gäller kastegenskaper så var det ena draget väldigt bra, det kastade långt och stabilt, men det andra kastade mindre bra och fladdrade i luften. Tillverkaren har själv upplevt detta problem vilket framgår på Sillvers hemsida, och han har vidtagit åtgärder för att motverka det på kommande serier.

Gången i vattnet är mycket bra, Sillver slingrar sig fram förföriskt, men det som skiljer Sillver Kust från många andra havsöringsdrag är den fantastiska bärigheten. Vid vevstopp backar draget och sjunker lååångsamt, vilket kom till god användning under vår senaste fisketur. Den 25/3 testade jag dragen för andra fången. Vi fiskade ett par timmar innan vi fick kontakt med öringarna, och då var det just min Sillver 08:an som levererade. Jag kastade ett marginalkast mot en stenstrand i en långgrund vik, och efter ett par vevtag känner jag en försiktig stöt varpå jag gör vevstopp, och smack! En livlig öring på ca kilot landades och återutsattes kort därefter.

Den 9/4 testade jag dragen för tredje gången, och nu levererade de ordentligt. Jag körde en heldags havsöringsfiske från land i norra skärgården, och jag landade två superblanka havsöringar på 2,25 respektive 2,75 kg. Återigen var det den rödsvarta 08:an som öringarna lurades till hugg på.

Summa sumarum så gillar jag Sillver havsöringsdrag väldigt mycket. De är som en hybrid mellan Ludde nr 1 och Hexxan Guidserien, vilket är ett mycket bra betyg. Jag tror att det kommer bli ett mycket populärt drag när det kommer till fiske efter skärgårdens silver, och de bör absolut finnas som ett alternativ i varje havsöringsfiskares beteslåda. Min favoritfärg är Smicker, och den kommer användas flitigt på vår kommande Gotlandsresa. Jag gillar även den rosa ms Frost som levererade flera öringar när tillverkaren själv provfiskade dragen på Gotland, vilket kan ses på Sillvers facebook-sida. Du kan köpa Sillver här, och vi hoppas på flera spännande färger framöver!

Resereportage: Costa Rica & Colorado

Feb 16, 2012   //   by admin   //   Artiklar, Filmer, Webbes blogg  //  4 Comments

Santa Teresa & Montezuma

Den 16 december så lämnade jag (Webbe) mörkret och kylan i Sverige för tre veckors värme, sol och bad i Costa Rica och en veckas skidåkning i Colorado. Givetvis stod fiske på agendan tillsammans med en massa andra äventyr.

Efter touchdown i San Jose gick resan vidare via mindre inrikesflyg till Santa Teresa och boende på Supervista. Allt bokat via en svenska som äger och hyr ut dessa och några andra hus i området. Santa Teresa är en mindre surfby belägen på Nicoya-halvön och stadskärnan, om man nu kan kalla den det, består av en gata, ett par restauranger och affärer samt två banker. Lite här och var längs grusvägen som följer kusten finns restauranger. Det serveras mycket fisk och skaldjur i olika varianter men det finns även renodlade köttrestauranger. En sak har de dock gemensamt, de är alla enastående. Vi åt den ena goda måltiden efter den andra.

Givetvis stod fiske på agendan och vi fick hjälp av Anna (som vi hyrde av) att boka. Vi blev upphämtade klockan sju på morgonen och körda till båtplatsen i Mal Pais ca en kvart med bil från Santa Teresa. Båtplatsen var snarare en strand där båtarna rullades i med hjälp av stockar. Vi mötte upp kapten och hoppade i båten för en förmiddagstur på tre timmar. Det är trolling som gäller och till de vanligare fångsterna hör tonfisk i olika varianter, dorado, wahoo, roosterfish och olika varianter av jacks och snapper.

Efter ca fem minuters trolling högg det på ett ytbete och den första fisken bärgades, en tonfisk modell mindre, en bonito. Firren åkte i isboxen och trollingen fortsatte. Efter en stund stötte vi på tonfisk som jagade i ytan och kapten plockade fram ett popperspö. Jag drog iväg poppern och hann med några drag innan det smackade till, efter ett par härliga rusningar landades en gulfenad tonfisk. Totalt landades fem fiskar, tre tonfiskar, en spansk makrill och en alligator needlefish. Väl inne vid land gjorde skepparn sashimi till lunch av den minsta tonfisken samt fileade resterande. Vi skänkte bort en del av fisken och tog med oss en tonfisk och den spanska makrillen hem till stekpannan.

Efter nio dagar i Santa Teresa gick resan vidare till Montezuma och boende på Hotel Amor de Mar. Här spenderade vi fyra dagar med att rida, sola, bada och testa de olika restaurangerna. Vi testade även en så kallad zipline-tur där man i en sele glider på vajrar upphängda i trädtopparna.

Drake Bay

Efter våra dagar i Montezuma hade vi med hjälp av Zumatours på något sätt lyckats snickra ihop transporter från Montezuma till Drake Bay som ligger i andra änden av landet. Som tur är är inte Costa Rica det största av länder (1/10 av Sverige) så detta skulle inte ta så lång tid.

En taxibåt tog oss från Montezuma och Nicoya-halvön till Jaco där vi blev upphämtade av en bil som sedan tog oss på en tre timmars tur till den lilla byn Sierpe i södra delen av landet. Vid Sierpe hoppade vi sedan på båt nummer två som tog oss längs en flod ut till havet. Drake Bay ligger mitt ute i vildmarken och naturen är makalös. Upplägget på resorten är att man normalt åker på en utflykt per dag. All mat ingår vilket är bra eftersom det, så vitt vi såg, inte fanns någonstans att handla. Rummen är enkla men fungerar. Ca 1,5 timmars båtresa från Drake Bay ligger nationalparken Corcovado vilken vi besökte en av dagarna. Här finns ett otroligt djurliv och man behöver inte gå många meter in i djungeln innan man stöter på olika sorters apor och mängder med olika fåglar. På den här turen såg vi även någon form utav jättegnagare, en tapir, krokodiler och tjurhaj. Corcovado är den arttätaste platsen på jorden. Vi åkte även på turer till mangroveskogar, snorklade och körde en till zipline-tur.

Givetvis åkte vi även ut och fiskade en dag i Drake Bay. Den här gången var vi ute lite längre, ca 5 timmar. Dragen han knappt landa i vattnet förrän den första fisken högg, en gulfenad tonfisk som tog på en liten konahead, och efter den hann det bara gå några minuter innan nästa satt på kroken.

Totalt landades 11 tonfiskar i varierande storlek, två fick gå tillbaka och växa till sig medan de övriga nio togs med tillbaka till resorten och hamnade på grillen. Fisken räckte till alla gäster och vi belönades med sashimi på de bästa bitarna. Dagens största fisk blev en gulfenad tonfisk på ca 6 kg. Vi såg även hoppande sailfish, en hel del delfiner, havsormar, sköldpaddor samt en liten val.

Colorado

Efter en underbar vistelse i Costa Rica styrde vi vidare mot nordligare breddgrader, närmare bestämt Louisville, Colorado dit den gamle gösmästaren Österman har flyttat. Under veckan hann vi med skidåkning, shopping och en massa god mat. Det obligatoriska besöket på Bass Proshop blev två obligatoriska besök där det inhandlades diverse fiske- och jaktsaker. Fiskepotentialen i Colorado är stor. Österman har tidigare inhandlat en flugfiskeflotte för forsränning och flugfiske. Ryktet säger att en viss kapten ska åka över och testa denna i sommar, man kanske måste sneaka med…

Nya havsöringsdrag – Sillver Skärgård

Dec 11, 2011   //   by admin   //   Artiklar, Callis blogg  //  3 Comments

När det kommer till havsöringsfiske så är betesval en ständigt aktuell fråga. Vi i TMF har våra klassiska favoriter, men det är alltid kul när det dyker upp nya spännande drag! Sillver är handgjorda havsöringsdrag som väldigt nyligen gjort entré på betesmarknaden, och vi har testat dragen under ett antal fisketurer.

Sillver-dragen är gjutna i tvåkomponentsplast med genomgående rostfri tråd och levereras med Owner-krokar. Den modell som har lanserats, och den som vi alltså har testat, är en skärgårdsversion. Längden är 9 cm och vikten ligger strax över 20 gram. Enligt tillverkaren så kommer det även en kustversion, som är lite längre och lite tunnare, till våren.

Sillver har väldigt bra kastegenskaper, man får till ordentligt långa kast utan att draget börjar fladdra i luften. I vattnet så slingrar sig Sillver fram förföriskt, gången är den man förväntar sig av ett havsöringsdrag. Men den punkt som skiljer Sillver från många andra handgjorda havsöringsdrag är hållbarheten. Jag har personligen en förmåga att missbedöma mina kast, vilket lite för ofta resulterar i stenträffar. Detta har tidigare resulterat i ett antal trasiga drag, men mina Sillver-drag har klarat sig helt oskadda trots flera klockrena stenträffar. Med detta sagt så ska man naturligtvis fortfarande undvika stenar och klippor i högsta möjliga drag, och naturligtvis så kan även detta drag ta stryk av för mycket misshandel, men än så länge så har dragen klarat sig utmärkt trots min oavsiktligt omilda behandling.

Utseendemässigt så är Sillver en fröjd för ögat. Dragen har en mycket professionell finish, och ett särskiljande drag är rutmönstret som återfinns på alla modeller. Min solklara favoritfärg är “Smicker” som än så länge har lurat en öring till hugg, även om den tyvärr inte krokades. Även “08an” och “Mr Glow” får mycket vattentid på mitt spö.

Prislappen på Sillver ligger på 190 kr/drag. Du kan köpa Sillver här, en perfekt julklapp till en havsöringsfiskare! Vi ser även väldigt mycket fram emot den kommande kustversionen.

Krögarns smörstekta gös

Nov 30, 2011   //   by admin   //   Artiklar, Callis blogg  //  3 Comments

Ja, eller gösrecept “Krögarns smörstekta gös med marinerade tigerräkor, wokade grönsaker, jasminris och lime-aioli” om man ska vara helt korrekt. I alla fall. Jag gillar fisk och föredrar det helt klart framför kött. Det är visserligen gott med kött också, men kroppen känner sällan varken pigg eller kry efter en fet stek eller dylikt. Efter jag har ätit en ordentlig fiskmåltid så känner jag mig oftast fortfarande fräsch och energisk, den vanliga mat-koman infinner sig inte på samma sätt.

Nu har jag tidigare presenterat fina fiskrätter här i bloggen, och i helgen blev jag sugen på att laga smörstekt gös och skaldjur. Så jag trollade fram en lagom stor matfisk (ur frysen) och fixade fram övriga tillbehör. Tillagningen är inte vidare svår. Filéa gösen, strö salt och peppar på filéerna. Stek i rikligt med smör i några minuter, det varierar naturligtvis beroende på filéernas tjocklek. Koka ris, fixa grönsakerna och tigerräkorna och öppna en burk aioli, och vips så har du en fantastiskt delikat gös- och skaldjursrätt. Serveras bäst med ett torrt och fruktigt chardonnayvin, t.ex. Chablis Domaine de la Boissonneuse.

Julklappstips från TMF

Dec 12, 2010   //   by admin   //   Artiklar, Callis blogg  //  8 Comments

Vintern rasar. Höstens havsöringsfiske blev kort, men ändå lyckat. Nu när isen har lagt sig blir det inte lika mycket fiske för TMF, enda alternativet är ju isfiske, och det har vi aldrig riktigt kommit igång  med. Hög tid att lära sig med andra ord.

Eftersom jag själv driver denna blogg och samtidigt jobbar med e-handel så tänkte jag passa på att tipsa om populära julklappar från min webshop getpersonal.se som kan passa bra till både fiskare och icke fiskare. Jag kan även skryta med fri frakt och 1-2 vardagars leveranstid på lagervaror (även inklusive gravyr). Håll till godo:

Zippo Handvärmare med personlig gravyr från getpersonal.se

Vår-, höst- och vinterfisket kan bli kyligt. Utrusta dig med ett par personligt graverade Zippo Handvärmare. De håller värmen i upp till tolv timmar, förslagsvis har man två st, en i varje framficka på byxorna vilket ger en bra grundvärme när man är ute på fiskeäventyr i ett kallt och grått Sverige.

Plunta Satin med personlig gravyr från getpersonal.se

Att vi i TMF gillar whisky borde inte vara någon överraskning för dig som följer vår blogg. Däremot är det ju inte vidare smidigt att släpa med sig en flaska på fisket, men en plunta fylld med någon rökig Islay-whisky är desto enklare. Satin är en stilren plunta i rostfritt stål som står emot det mesta du utsätter den för, och med personlig gravyr blir det en rolig present till någon du tycker om eller dig själv. Perfekt att dra upp ur fickan eller väskan för en segerslurk när en fin fisk har landats.

För kräsna whiskyprovare så är det officiella whiskyprovarglaset från Glencairn helt rätt att avnjuta en whisky kvällen efter fisket. Lägg till personlig gravyr och du har ett par unika glas som är dina och bara dina!

Dessa produkter är redan på god väg att sälja slut i den pågående julhandeln, så passa på medan de fortfarande finns på lager! Beställ senast kl 12:00 20/12 för leverans innan julafton.

Pages:123»

Arkiv

UA-30461305-1