2012-07-23 Ammarnäs

Vi vaknade, med en känsla av deja vu, till ljudet av regn mot våra tält. Vi valde därpå att ligga kvar i sovsäckarna en stund innan vi trotsade vädret och gjorde oss redo för ännu en fiskedag i vildmarken. Callis, Matte, Tom och Uffe vandrade till en sjö som låg ytterligare några kilometer upp på kalfjället. Sjön var intressant, men den låg oskyddad och vinden piskade i våra ansikten. Matte hann landa en miniöring, och vi såg större öring hoppa, innan vi vandrade ner till vårt läger och den större sjön igen.

I lägret hade Gurra och Webbe fullt upp med att hålla tälten på plats då de åtskilliga gånger ville flyga iväg. Under eftermiddagen begav vi oss ut med våra kajaker och flytringar och fiskade läsidorna av sjön. Webbe drog omgående en mycket fin öring på 1,22 kg. Den gjorde vilda rusningar, hoppade och plaskade, likt alla andra fiskar i sjön, innan den kunde landas. Kort senare landade Matte en lika vacker öring i samma viktklass.

Matte och Webbe fortsatte att landa fina fiskar under dagen, medan övriga hade det lite svårare. Callis hade det speciellt svårt att visa fisken vem som bestämde denna dag och tappade flera fina öringar. En öring gick på Callis drag, drog på direkten 30 meter lina så att slirbromsen sjöng, varpå den gick av utan att ha visat sig alls. Det kan mycket väl ha varit en mycket fet öring.

Som vanligt så fick de flesta öringar simma tillbaka, men ett par togs upp för lite lappländsk sashimi, vilket var mycket delikat. Under kvällen började det blåsa på riktigt ordentligt, och obehagligt mörka moln svepte in över fjället. Men det var inget en fet brasa och lite öl inte kunde råda bot på.

Kommentarer

  1. Grymt fiske verkar ni då ha haft. Man blir ju inte annat än sugen å boka helikoptern å fara upp 😉

Lägg Till En Kommentar