2012-06-21 Dalarna

Jag skulle fira midsommar på en kompis lantställe i Dalarna, och då jag vet att han har intressanta fiskevatten i närheten så åkte jag upp kvällen innan midsommarafton för att se om öringarna var på hugget och testa vår eleganta TMF-kajak för första gången. Ett mer utförligt test av kajaken kommer i ett separat inlägg inom kort.

Strax efter kl 21 paddlade jag ut på den spegelblanka sjön, kastade med skeddrag, och njöt av den totala tystnaden som enbart bröts av mina paddeltag, plasket från när draget träffade ytan samt enstaka vak. Öringarna verkade inte direkt på hugget, men vad gjorde det när jag gled runt i en stilla behaglig ensamhet.

Efter ett par timmar var det dock en hungrig liten öring som attackerade min Lill-Zigge. Jag såg ett vak, kastade prick, och snart satt den lilla öringen på kroken. Efter ett snabbt foto fick den simma tillbaka ner i den mörka sjön. Jag var färdig för kvällen, det ska bli väldigt kul att fiska med kajaken i fjällsjöar runt Ammarnäs i sommar.

Kommentarer

  1. Måste säga att kajaken såg väldigt smidig ut 🙂 Vad väger den? Är ju rätt viktigt att den varken tar för stor plats eller väger för mycket om man ska kånka på den på fjället 🙂

  2. Callis

    Den väger 15 kg. Relativt tungt, men lätt för att vara en kajak. Förvaringsväskan är också rätt stor, och fungerar inte som bärryggsäck, så vi letar efter alternativ. Vi bar den dock i den vanliga förvaringsväskan ett par km till en sjö häromdagen, och det fungerade rätt bra. Men det kommer inte fungera uppför branta berg i Ammarnäs, så tills dess behöver vi en ny väska.

  3. Okej, låter tusn 🙂 När är det ni far? Är väl inte så länge kvar innan det är dags för avfärd? 🙂

Lägg Till En Kommentar