2012-06-11 Gunnison River

Österman med fiskekompisar spenderade två dagar på Gunnsion River som går ihop med Colorado River och är belägen i sydvästra Colorado. Schemat var upp 5:30, vid affären klockan 6:00 för att köpa frukost och lunch, 7:00 åkte shutteln från fiskekampen som tog oss till drop off-zonen. 8:00 framme vid drop off. Två kilometer hike med 60 kilo utrustning. Båtarna klara vid 9:00. Sjukt, sjukt, sjukt fiske mellan 9:00 och 9:30, äta mat och sen sova.

Jag tog sammanlagt 34 öringar på torrfluga. Om man räknar in de som John och Craig tog var det en bra bit över 100 öringar som landades. De flesta var runt 2 pounds med ett gäng runt 3 pounds (av de jag tog). John tog ett gäng fiskar på över 2 kilo, och en ståtlig regnbåge på 3 kilo. Under en period första dagen var jag så trött i armen av att drilla att jag fick byta hand eller köra tvåhandsgrepp. Tappade många fiskar och missade ännu fler. Det här var bland det roligaste jag gjort i mitt liv.

Vi befann oss på en klass fyra ”white water river”. Det innebär att folk som inte vet vad de gör ofta dör på sådana ställen. Som tur var va John och Craig mycket erfarna och förutom att bli dyngsur en gång i halvtimmen med iskallt vatten så var det inga större problem.

Fisket var helt sjukt, även om det hade varit mycket bättre de första dagarna när John var där själv. Salmon flies är en fluga med dubbla uppsättningar vingar. De är ca 8 cm och det är bara en kläckning om året. Fiskarna blir helt galna av dessa och flera kilosfiskar tog flugan i luften eller gjorde en saltomoral i hugget. Som en vithaj som tar en säl. Sista dagen vadade vi vid en flod som heter Roaring Fork. Sjukt mycket fisk, men för mycket vind för att det skulle bli bra. Vi fick kanske runt 10 fiskar på 5 timmar. Fanns en fisk vid varje sten. Mina största fiskar för resan vägde in på 1,6, 1,5 samt 1,25 kg.

Kommentarer

  1. Webbe

    Snart så sitter man där i gummijollen och drar öring och regnbåge i hundratal. Blir great

Lägg Till En Kommentar