2013-05-26 Norrtäljeviken

Kassmyr, Fredrik och Webbe gav sig ut i Norrtäljeviken för en eftermiddagstur efter gädda. När vi lämnade Stockholm sken solen och det var 22 grader varmt, när vi anländer är det 12 grader och ösregn. Men vad gör det, vi riggade våra prylar och gav oss ut på jakt efter strömming som vi senare skulle använda som livebait.

Inledningsvis fiskade vi med jigg och fiskade av ett antal vasskanter, vi hade i stort sett fisk på varenda stopp men gäddorna höll ingen vidare storlek. Lite senare begav vi oss in i en vik där vi vet att det finns lite större gäddor och Fredrik inledde med att ta en fin fet gädda på 4,4 kg.

Vi riggar om till mete och Webbe kastar ut först, efter ca 10 sekunder sticker flötet som en avlöning och vid mothugget gör gäddan en redig rusning. Kampen pågår en stund och det visar sig snart att det är en redig pjäs som sitter på kroken. Efter ett par minuters kämpande hamnar gäddan till slut i båten. Den väger in på 10,94 kg vilket höjer Webbes PB med drygt 3,5 kg och ger honom en förstaplats på rekordlistan för gädda. Vi drog ytterligare ett par fina gäddor på livebait innan det var dags att bege sig hemåt. Summerat levererade dagen 39 gäddor och en abborre. Rekord både antalsmässigt och storleksmässigt för TMF.

Kommentarer

  1. Pastor Garganelli

    Grymt….
    Du fick verkligen ett monster på kroken.
    Grattis Webbe… grymt kul!

Lägg Till En Kommentar