2010-06-30 Ammarnäs

Idag var vi alla helt slut efter all vandring genom Vindelfjällens oförlåtande terräng. Så det blev harrfiske i Tjulån, och det är ju aldrig fel!

På grund av den sena våren så var harrfisket inte riktigt i full gång, men det hindrade inte Webbe och pappa Tom från att lura strömmarnas drottning till hugg. Med en klinkhammer längst ut på linan på sitt flugspö lyckades Webbe dra flera fina harrar och tangerade mammas gamla rekord på 7 hg. Helt klart välbehövligt för vår något blygsamma rekordlista för harr.

Lizzy och Dexter vilade mest idag, även de hade ont i tassarna efter allt springande. De fick dock träffa hunden som bor med sin bittra husse bakom Ica Ammarnäs, precis där vi fiskade. Hussen stod faktiskt och kommenterade när Webbe drillade och visade upp 7 hgs-harren och sade att ”den där väger minsann inte mer än ett halvt gram!”. Stackars hund..

Efter middag och allmänt slöande i stugan drog Callis och Webbe ner till platsen där Tjulån möter Vindelälven för ett vackert men fruktlös nattfiske.

Kommentarer

 1. Webbe

  Kelly, studera nu ovanstående harrbilder noga så du vet vad du ska kasta efter när du står vid forsen och harvar…

 2. mathias

  Är det krögarn som svingar fluga på kvällsbilden?

 3. webbe

  Japp det är krögarn, han var ovan men känslan satt där…

 4. Kelly

  Där ska jag stå och harva som fan sen. Jag behöver som sagt 3 förslag på flugor som jag ska inhandla till kastspöet.
  Ligger mina gris-knävadare kvar hemma hos dig förresten?

  Behöver vadare, pronto. Vad är det billigaste man kan få tag på?

  För övrigt ska vi se om jag kan lyckas med konststycket att göra en saltomoral vid Blåtja i år igen men den här gången försöka slå ut tänderna. Webbe fick ju se mitt vackra hopp som kunde slutat i sjukstugan hos Bärtijaure.

 5. webbe

  Tre flugor som kommer uppfylla (nästan) alla dina behov i ammarnäs både vad gäller öring och harr: klinkhammer, superpuppa och europa12. Tre glödheta flugor…

  På just den platsen vet jag inte om du bör harva så mycket, det är just nu när vattennivån är hög som det stället är hett, när nivån sjunker kommer det vara typ 4 cm djupt (något överdrivet)…

  Eventuellt kan dina halvstövlar ligga i min källare i en påse tillsammans med en av callis mögliga handdukar, ska spana… ska du ha vadare är runt 800 förmodligen det billigaste du kommer över… ska du ha andningsvadare blir det typ dubbelt så dyrt… kolla på sportfiskeboden eller på sundbybergs sportfiske…

 6. webbe

  Tack Mackan,

  Ett delmål med nästa resa måste ju vara att komma över ett kilo på harr, en inte helt enkel uppgift men inte heller något omöjligt.

 7. Mackan

  Farsan har ju dragit en harr på 1,25 kg. Det slår man ju gärna!

 8. webbe

  Det är en riktig monsterharr det, vi måste ju slå det.

  Callis, får inte mina två harrar på 5,5 hg vara med på topplistan? det finns ju bild på båda…

 9. Krögarn

  Jodå, har bara inte hunnit uppdatera allt.

  Mackan, vart tog han den?

 10. Mackan

  Arjeplog någonstans tror jag. Ska tydligen vara känt för bra harrfiske. Tog den på en spinnare.

Lägg Till En Kommentar