2012-07-27 Ammarnäs

Sista dagen i Ammarnäs för i år! Vi hyrde en båt och åkte till flugfiskesträckan mellan Stora och Lilla Tjulträsk i jakt på stora harrar. Vi såg många feta vak, men harrarna var i vanlig ordning rätt svårflörtade. Det krävdes expertis ala Matte för att få harren att hugga, och efter ett tag fick han upp en mycket fin harr på 6,6 hg. Vi gjorde sashimi på den och fortsatte flugfisket, men inga fler harrar lät sig luras.

Callis och Gurra, som inte flugfiskar lika mycket som övriga i gänget, åkte runt med båten och spinnfiskade på Stora Tjulträsk. De såg mycket vakande fisk vid vissa områden och trodde att det var Kanadaröding som härjade. De kastade och kastade på vaken, men fiskarna verkade inte vara det minsta intresserade av dragen. Efter lunch började det dock hända saker. Callis kastar mot ett fint vak, och snart sitter en fin fisk på kroken! Det visar sig vara en fin öring i 7-hgsklassen som snart kan landas i båten. Ett par minuter senare är det Gurras tur. En fin öring hugger på hans Jensen-drag, och bjuder på en vild kamp med massor av rusningar innan en mycket fin fisk på 1,22 kg kan landas, fotas och återsättas.

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig resa, men det kalla, blåsiga och regniga vädret var ett oönskat inslag, och till nästa års resa beställer vi en vecka med sol, vindstilla och en massa kläckningar!

Lägg Till En Kommentar