öring vaxholm jigg

Havsöring 5153 gram på UL-spö

Höstens havsöringsfiske närmar sig sakta men säkert, men visst går det att lura upp de prickiga skönheterna trots att vattentemperaturen ännu inte sjunkit till ideala nivåer. En läsare hörde av sig med denna fantastiska fiskeberättelse från den gångna helgen:

”Igår (15/9) stack jag ut och skulle jigga abborre. Vart lite trött då en gädda tog min bästa jigg. Dock såg jag en liten havsöring hoppa bredvid båten och av en slump så hade jag en 5-grams reflexspinnare med i jigglådan. Hände ingenting så jag började dra hemåt. Dock stannade jag på ett grund och kastade ett par kast med spinnaren och lyckades få ett hugg på en stor havsöring. Den rusade och flög som en galning och efter 25 minuter av kaos med mitt UL-spö och 0,16-lina så bogserade jag fisken in till grundare vatten och hoppade i för att landa den på stranden. Fisken var rejält fet men väldigt muskulös i kroppen och vågen stannade 5153 Gram. MVH Calle”

TMF gratulerar till en fantastisk fisk som rejält höjer pulsen inför den stundande havsöringssäsongen!

Kommentarer

 1. webbe

  Allt annat fiske blev precis inställt… det är öringsfiske som gäller framöver.

 2. Callis

  Fet öring! Kanske dags åka ut en tur med lillbåten.

 3. webbe

  Eller varför inte en tur med storbåten? Den ligger ju dessutom i vattnet ganska nära spotten i fråga.

 4. Erbom jr

  Snygg öring! Nej mackan jag är varken snygg eller en öring

Lägg Till En Kommentar