Havsöringsdrag Sillver Kust

Havsöringsdrag Sillver Kust är en nykomling på marknaden för handgjorda havsöringsdrag, vilket är välbehövligt då gamla favoriter såsom Ludde-draget och Hexxan Guideserien inte säljs längre. Vi i TMF har fått ett par Sillver-drag för att testa dem lite närmare, en rödsvart 08:an och turkossilvrig Smicker, och vi är mycket imponerade!

Sillvers kustdrag är gjutna i tvåkomponentsplast med en genomgående rostfri tråd, och de levereras med Owner-krokar och dubbla fjäderringar. Längden är 12 cm och vikten ligger på ca 22 gram, och draget är svagt S-format vilket är en beprövad formel när det kommer till fiskedrag för havsöringsfiske.

Jag testade dragen för första gången den 15/1 under vinterfisket efter havsöring, strax innan isen la sig. Precis som föregångaren skärgårdsversionen så är de mycket robusta. Jag fick till ett par stenträffar, klantig som jag är, men draget klarade sig utan skråmor. Vad gäller kastegenskaper så var det ena draget väldigt bra, det kastade långt och stabilt, men det andra kastade mindre bra och fladdrade i luften. Tillverkaren har själv upplevt detta problem vilket framgår på Sillvers hemsida, och han har vidtagit åtgärder för att motverka det på kommande serier.

Gången i vattnet är mycket bra, Sillver slingrar sig fram förföriskt, men det som skiljer Sillver Kust från många andra havsöringsdrag är den fantastiska bärigheten. Vid vevstopp backar draget och sjunker lååångsamt, vilket kom till god användning under vår senaste fisketur. Den 25/3 testade jag dragen för andra fången. Vi fiskade ett par timmar innan vi fick kontakt med öringarna, och då var det just min Sillver 08:an som levererade. Jag kastade ett marginalkast mot en stenstrand i en långgrund vik, och efter ett par vevtag känner jag en försiktig stöt varpå jag gör vevstopp, och smack! En livlig öring på ca kilot landades och återutsattes kort därefter.

Den 9/4 testade jag dragen för tredje gången, och nu levererade de ordentligt. Jag körde en heldags havsöringsfiske från land i norra skärgården, och jag landade två superblanka havsöringar på 2,25 respektive 2,75 kg. Återigen var det den rödsvarta 08:an som öringarna lurades till hugg på.

Summa sumarum så gillar jag Sillver havsöringsdrag väldigt mycket. De är som en hybrid mellan Ludde nr 1 och Hexxan Guidserien, vilket är ett mycket bra betyg. Jag tror att det kommer bli ett mycket populärt drag när det kommer till fiske efter skärgårdens silver, och de bör absolut finnas som ett alternativ i varje havsöringsfiskares beteslåda. Min favoritfärg är Smicker, och den kommer användas flitigt på vår kommande Gotlandsresa. Jag gillar även den rosa ms Frost som levererade flera öringar när tillverkaren själv provfiskade dragen på Gotland, vilket kan ses på Sillvers facebook-sida. Du kan köpa Sillver här, och vi hoppas på flera spännande färger framöver!

Kommentarer

 1. webbe

  Fegisfärgen, fegisfärgen, fegisfärgen… sa jag fegisfärgen?

 2. CJ

  Ja, det skulle vara grymt med fegisfärgen. Men smicker ska nog inte underskattas till vårfisket.

 3. LarryPhill

  TRADENETWORK CS GO DOTA 2

  https://vk.com/trade_network

  Много скинов, Лучшие трейдеры, Настоящий трейд, Dota 2, Trade Network, Продажа скинов без обмана, Группа по трейдам

Lägg Till En Kommentar