2013-05-10 Vaxholm

Havsöringsfiske är härligt på våren. Egge, Kim och Webbe var ute och jagade i Vaxholmstrakten, och vi började med att testa en ny spot där Webbe inleder dagen med att dra en abborre. Vi fiskar sedan av ett antal ställen som vi haft bra fiske på tidigare och Kim får omgående fisk på kroken. Det visar sig dock ganska snabbt att det är en öring av det grönare slaget, dvs en gädda. En fint tjockt exemplar på fyra kilo. Det är dock öring som gäller för tillfället och gäddan får simma tillbaka efter några bilder.

Vid nästa stopp kastar Kim iväg sin guldsvarta Gruff XL och får fisk på kroken. Den här gången är det öring och vi ser snabbt att det är en redig fisk. Efter en stund kan öringen håvas. Öringen väger in på 4,6 kg vilket höjer Kims PB med 1,8 kg och ger honom en tredjeplats på rekordlistan. Ett stort grattis till Kim för denna mycket vackra fisk.

På stoppet efter har Webbe ett följe av en öring på 4 kg +. Öringen följde lojt efter hans Ludde nr 3 in till båten varpå den simmade iväg, Webbe kastade ut igen och den var åter igen framme och tittade på draget men valde sedan att tacka för sig och simma iväg för att inte visa sig igen. Webbe dog lite inombords. Resterande del av dagen gav inga fler öringskontakter och när det började vankas kväll drog vi oss inskärs för att se om gösen var i farten. Det var den inte men Kim har på ytterligare en gädda som vi uppskattar till ca 7 kg. Den sliter sig dock inne vid båten. Efter ett par felkrokade braxar avslutar vi för dagen, rätt nöjda efter Kims megaöring.

Lägg Till En Kommentar