2011-04-30 Ystad

Idag var det äntligen bättre väderförhållanden, så nu var det dags för ordentligt havsöringsfiske! Men det betydde naturligtvis inte att öringarna var lättlurade. Vi kämpade en hel del på vårt favoritrev utanför Ystad innan Webbe lurade en blanking på ca kilot till hugg. Men mer action var att vänta inom kort.

Callis, Egge och Webbe hade vadat långt ut på revet när de plötsligt överraskades av stora vågor från de förbipasserande fartygen. Egge som stod längst ut gjorde sitt bästa att stå emot vågornas kraft, men blev avsköljd från stenen där han stod likt ett löv i vinden. Flertalet vågor kom och sköljde Egge fram och tillbaka, och även Callis och Webbe fick sig ett par mindre surfturer. Mitt i kaoset sköljdes även Egges draglåda bort från hans vadarficka, och snart snorklade han runt i jakt på sina förlorade Hexxan-, Gruff- och Luddedrag. Till slut lyckades han dock hitta dem.

Slagna begav sig herrarna in till land för lunch och torkning, men snart var de ute och kämpade igen. Olle, som tidigare hade tittat på vågspektaklet från säkert avstånd, drog en besa strax över kilot innan Webbe fick en riktig fisk på kroken. Efter en intensiv kamp kunde en megablank praktöring på 3,6 kg landas i håven, och senare under kvällen hamnade den också på röken. Sedan var det dags att göra Kristianstad..

Kommentarer

  1. Krögarn

    Kul att även Webbe kan lura upp en respektabel öring emellanåt!

  2. Webbe

    Det är en havsöring Callis, så nu vet du hur de ser ut. Dina urlekta brunslipsar räknas inte…

Lägg Till En Kommentar