2011-04-25 Vänern

Äntligen dags för pappa Toms födelsedagspresent i form av laxfiske, en guidad tur med laxtrolling på Vänern med fiskeguide Petter Larsson aka Salmonseeker. Vi åkte från Stockholm runt kl 04 och mötte upp Petter kl 07 och begav oss ut på ett soligt och vindstilla Vänern. Inte de bästa förhållandena, men dagen skulle ändå visa sig bli mycket lyckad.

Runt 10:30 börjar det knarra i en av rullarna, och pappa Tom tar spöt och börjar kämpa mot fisken som länge går djupt. Efter en relativt lång kamp så landar vi en praktlax på 7,1 kg! Ingen dålig start! Ett par timmar senare så är det Callis tur. Han har precis somnat i solen när det börjar rycka i ett spö, och efter en kortare fight så landas en mycket fin lax på 3,2 kg.

Ytterligare nån timme passerar innan det är Webbes tur. Denna gång är det dock en liten fisk under måttet som återsätts på direkten. Men precis när vi ska ge oss för dagen och börja rigga ner spöna så får Webbe en ny chans. Denna gång är det en lite finare bit som håvas och vägs in på 2 kg. En perfekt avslutning på en mycket fin dag. Tack till Petter för trevligt sällskap och bra guidning!

Kommentarer

  1. Mackan

    Nice! Måste ha blivit en del kött på de där laxarna. Tur är väl det eftersom Webbe är så väldigt glaad i mat!

  2. Egge

    Trollingtur bokad.. 7.1kg..? Jag siktar på minst 10kg! Och kanske en öring på 5.1kg.. 😉

Lägg Till En Kommentar