Nikon D5100

Det är kul att fotografera! Ni som följer TMF vet att bloggen till stor del handlar om bilder, och vår interna policy är att om en fisk inte fotograferades så räknas den inte. Eller ja, den räknas inte i våra egna rekordlistor iaf, vi behöver ju inte fota varje liten gäddslinka. Vidare så blir en fiskedag så mycket roligare att dela med sig av om man har faktiska bilder att visa upp, och för den som tar del av fiskehistorierna blir det mycket mer levande med bilder jämfört med enbart text. Nicka Hellenbergs fiskeblogg är ett bra exempel. Nu skriver Nicka även mycket bra texter, men de vackra fotografierna bidrar med ytterligare en dimension.

I samband med fisket blir det naturligtvis även mycket naturbilder, och vi har själva t.o.m. lyckats ta en del riktigt bra foton, som du kan se i vårt portfolio. Jag fotograferar personligen väldigt mycket för vår blogg, och med det i åtanke så var det inför årets fiskeresa hög tid att byta ut den gamla kompaktkameran mot en digital systemkamera.

Nu är jag totalt grön vad gäller kameror och objektiv, men efter att ha gjort lite research så stod valet mellan Canon EOS 600D och Nikon D5100, vilka båda ska vara bra digitala systemkameror för nybörjare. Valet föll till sist på Nikon D5100 då den enligt tester är snäppet vassare på fotograferandet medan Canonen var aningen bättre på att filma, och för mig är fotograferandet viktigast. Objektivet blev ett 18-105/3,5-5,6 VR. Och utrustad med ett extra batteri och ett SDXC-minneskort på 64 gb så kommer kameran komma till god användning på kommande fisketurer och resor. Kameran kom även med ett s.k. Value-pack där det ingår en introduktionskurs i foto, samt ”check & clean” i tre år, så valet känns helt rätt.

Nu har jag ännu inte fotat med kameran i fiskesammanhang, men jag har flitigt plågat flickvän samt familjens hundar, i vanlig ordning. Jag tog ett gäng foton på Lizzy och Dexter häromkvällen, och jag tycker att de blev riktigt bra. Bilderna är oredigerade sånär som på formatet (klippta till 16:9 i efterhand).

Kommentarer

 1. Janne

  Riktigt bra köp. Kommer bli grymma bilder. Jag får önska er alla ett riktigt skitfiske uppe i ammarnäs. Jag är riktigt avis på er men det får bli nästa år.

 2. Tjena Malte, fina bilder, kan du fota dig själv lite också och lägga upp? Kanske du kan ha sarong och lös-bh?

  /Malte

 3. Eskola

  Riktigt fint köp. Jag ser gärna några bilder på Kryssmynta i sarong.

 4. webbe

  Kristoffer, vi lättar i morgon natt och stannar uppe till 28:e.

Lägg Till En Kommentar