2009-08-02 Ammarnäs

Fantastiskt fiske efter öring idag på fjället i Ammarnäs, framför allt för Callis och Mackan! Vi vandrade långt upp till ett par sjöar där vi vet att det finns lite större brunöring och delade upp oss tre och tre på de båda sjöarna. Callis hade redan dragit en fin fjällöring på 6,5 hg i en sjö på vägen.

Marcus, som är en expert på öringsfiske, börjar med att dra en bäcköring på 7,5 hg och fortsätter med en väldigt fin öring på 1,5 kg. Förra året fick han en fin öring på 1,1 kg i samma sjö på samma plats och på samma drag. Marcus öring på 1,5 kg gav honom TMF-rekordet. Tillfälligt.

Callis, Webbe och Kim fiskar i den andra sjön och har en segare start. De befinner sig i sjön där Callis förra året tappade en öring på ca 2-3 kg, och nu vill han ha revansch. Efter ca 45 minuters öringfiske så får Callis hugg, och snart visar det sig att en stor fisk sitter på kroken. Webbe och Callis tror först att det är en gigantisk röding p.g.a. den röda färgen som de ser på fisken som plaskar ute i sjön. Efter en rätt snabb fight så lyckas Webbe håva fisken som visar sig vara en fantastiskt fin öring på 2 kg! Callis har tagit tillbaka sitt TMF-rekord. Öringen satt väldigt dåligt krokad och det var tur att den håvades så pass snabbt.

Webbe, Kim, Tomas och Erbom missar massor av hugg på fina fiskar under dagen medan Callis och Marcus drar den ena fina öringen efter den andra. Det gäller att visa fisken vem som bestämmer. Callis resultat för dagen: öring på 2 kg, 1,3 kg, 9 hg, 8 hg och 6,5 hg. Marcus: 1,5 kg, 1,2 kg och 7,5 hg. Matte tyckte för övrigt det var så varmt så han tog ett dopp i det kalla fjällvattnet. Kudos!

Lägg Till En Kommentar