2012-07-25 Ammarnäs

Efter en skön natts sömn var det dags för ytterligare en fiskedag i öringsmeckat Ammarnäs. Callis och Gustav vandrade upp på Vindelfjällen med både stora och små sjöar i sikte. Men dagen började segt. Trots många kontakter var det inte någon riktig action på öringarna i det blåsiga, molniga och kalla fjällvädret. Vid tredje sjön hade vi fler kontakter, och Callis fick till slut upp en öring i 4-hgsklassen som även skulle bli dagens mat tillsammans med bröd och majonäs.

Det var dock vid fjärde sjön som det började hända saker på riktigt. Callis började med att dra en mindre öring, och byter sedan drag, varpå Gurra tar draget som Callis använde. På andra kastet går det på en bättre fisk på Gurras drag. Den tar rätt nära land, och vi ser snart att den är riktigt fet! Callis blir då så till sig att han kliver ut i vattnet när han ska håva den, och stövlar och byxor blir genomblöta. Han lyckas dock ändå håva fisken, så det var inte helt misslyckat. Öringen visar sig vara ett praktexemplar i otroligt vackra färger. Vågen stannar på 1,63 kg, och Gurra intar tredjeplatsen i vår brunöringsliga. Efter ett gäng foton får denna skönhet naturligtvis simma tillbaka ner i den friska och kalla sjön, och vi hoppas på återseende inom några år.

Matte, Tom, Uffe och Webbe började dagen med fiske i Tjulån där Matte landade en fin fet harr på 6 hg. Sedan åkte de upp längs Vindelälven för att vandra till Aitenas. Där möttes de av storslagen natur, men ett desto svårare fiske. Några mindre öringar landades, men de större höll sig borta.

Kommentarer

 1. Mackan

  Inte så oväntad att någon av bröderna Wiel-Berggren skulle dominera öringsfisket, men kanske inte hade väntat mig att det skulle vara den yngsta av dem. Hur som helst kan jag i allafall säga att det är en av de vackraste öringar jag sett. Grattis!

 2. Callis

  Jo, det tyckte jag också. Jag gissade på ca 2,2 kg när vi fick upp den, men jag är å andra sidan inte den bästa på att uppskatta vikt. Jag kontrollvägde dessutom vågen senare, och den verkade stämma bra!

 3. Matte

  En toppöring Gustaf! Jäklar vad fin den är!

  Ser fram emot att titta på resterande bilder callis!

Lägg Till En Kommentar