2018-09-03 Kungsådran

Nicke vann två extra platser i Kungsådran i år vilket gjorde att han och Webbe kunde fiska detta magiska vatten vid ytterligare ett tillfälle.

Taggade till tänderna och med flugaskarna påfyllda med bland annat Frödinflies TTT Pathakorva i storlek small och micro lämnade vi Stockholm vid fyratiden på morgonen. Vi anlände i Älvkarleby vid halv sex och riggade vår utrustning. Vi fiskade tillsammans med två andra killar som också vann en extra plats detta år.

Vi började i pool 1 och 2 och omgående fick Nicke på en fin lax i pool 2. Kampen var stenhård i det strömmande vattnet och Nickes förmåga sattes på prov ordentligt. Webbe masade sig ner från pool 1 och började filma efter 10-15 minuter och kampen fortsatte. Nicke går ju dock inte under smeknamnet ”Öringsmästaren” utan anledning. Med en proffsfiskares vana visade han fisken vem som bestämmer och en fin lax på ca 8 kilo fick snart vara med på bild och sedan snabbt återutsättas.

Webbe, som nu också stod ute i pool 2, kunde inte låta bli att ta ett par kast och hade även han snart fisk på kroken. Han kunde dock inte visa vem som bestämmer och tappade ett par fiskar där innan det var dags att byta till pool 3 och 4. Nicke drar ett par laxar till och en mindre öring, Webbe drar en liten öring innan det är dags för lunchpaus.

Efter lunch börjar vi i pool 3 och fiskar av den minutiöst. Ingen fisk är dock sugen och vi går vidare ner till pool 4. Vi fiskar varsin sida av älven och Nicke har siktat in sig på en sten mitt ute på nacken där han är säker på att det står en öring. Och mycket riktigt, när han lägger det ultimata kastet så sitter den där. En superblank öring i perfekt kondition går på och bjuder på en riktigt bra kamp. Öringen landas och återutsätts snabbt. Vikten uppskattas till 3,5 kg.

Efter detta är det dags att byta till pool 1 och 2 igen. Pool två har varit något av vår favoritpool i år och Webbe stövlar direkt ut till favoritplatsen. På linan sitter en Frödin TTT Pathakorva micro och på första kastet hugger en fin öring på ca 3 kg. Fisken bjuder på en ordentlig kamp på Webbes Loop Opti Coast #7. Den landas dock efter en stund och får vara med på bild. Nicke går upp till pool 1 och ropar efter en stund att han har fisk på kroken. Webbe, som kan se att det är en rejäl fisk, skyndar sig in från pool två. Kungsådran är dock ett väldigt svårvadat vatten på sina ställen och Webbe trampar ner i en av de många hålorna och får bada och simma lite. Vadarna fylls med vatten men mobilen klarar sig. Han skyndar sig hur som helst upp till pool 1 för att filma Nicke som drillar ett laxmonster på 13-14 kg. Nicke visar återigen vad han går för och fisken landas och plåtas.

Efter detta är det poolbyte igen. Vi fiskar pool 3 och 4 utan vidare resultat. När det är ca 1 timme kvar av fisketiden går vi upp till pool 1 och 2 och våra fiskekamrater har beslutat sig för att avsluta i förtid. Vi får således fiska pool 1 och 2 den sista timmen. Nicke går ut på pool 2 och Webbe på pool 1. Webbe har bytt ut sin Pathakorva mot en klassisk Ullsock och laxarna verkar vara extra sura på just den nu på kvällen. Webbe har fisk på direkt och kan efter ett par minuter landa en lax på ca 4 kg. Snart går det på fisk igen och tre fiskar tappas innan ytterligare en hugger på ordentligt. Laxen drar 50 meter lina i första rusningen och det tjuter i rullen. Laxen vill gå runt en sten på andra sidan älven men Webbe håller emot för allt vad han är värd och lyckas stoppa fisken som vänder och går nedströms istället. Pool 1 är dock en väldigt bra plats att drilla fisk på. Det är gott om utrymme och fisken kommer snart uppströms igen. Fisken landas och är även den på ca 4 kg.

Efter detta lämnar vi Älvkarleby och Kungsådran för detta år. Men mentalt är vi fortfarande där och den 25 februari släpps korten till nästa års fiske. Då ska vi dit igen, även om vi så måste ringa 10 000 gånger för att komma fram.

Lägg Till En Kommentar