2012-07-22 Ammarnäs

Idag var det dags att ta helikopter till en mycket intressant sjö som ligger en bra bit upp på fjället. Vi anlitade Fjällflygarna som fick köra oss i två omgångar så att alla fick följa med. Vi hade även mycket packning i form av tält och fiskeutrustning, vi skulle trots allt stanna uppe på fjället över ett par nätter.

Självklart så tog vi med våra uppblåsbara fiskekajaker, och detta skulle vara deras riktiga eldprov. Och de skulle visa sig vara ovärderliga i fjällsjön. Vi hade inte haft någon chans till lika bra fiske utan kajakerna, då vi med dem lätt och smidigt kunde fiska över hela sjön. Efter vi hade satt upp tält så riggade vi våra spön och begav oss ut på sjön. Då alla inte hade kajak fick vi även skjutsa folk hit och dit över sjön, något som inte rekommenderas då kajaken med nöd och näppe höll sig flytande med två personer i.

Webbe skjutsade Gurra till en intressant plats, och det dröjde inte längre förrän han hade landat en fantastisk öring på 1,43 kg. Och dagen fortsatte i samma andra. Callis landade strax därpå en praktöring på 1,22 kg, och de flesta av oss hade ett riktigt bra fiske och tog flera fiskar i kilosklassen. Alla öringar, utom en som hamnade i folie på brasan, fick gå tillbaka. Vädret var till en början väldigt blåsigt, men under eftermiddagen sprack det upp, och vi kunde fiska sent inpå kvällen i en till synes orörd vildmark innan vi gick till kojs i våra tält.

Kommentarer

Lägg Till En Kommentar