2015-08-02 Ammarnäs

Dags för Ammarnäs igen. Pappa Tom och Farbror Ulf åkte upp på lördagen, vilket även Kassmyr med vänner gjorde. Callis och Markus började bilturen sent på lördagskvällen och var framme tidigt på söndagsmorgonen. De försökte flertalet gånger ringa och väcka de övriga herrarna men helt utan framgång, så de gick själva upp till en favoritsjö på Vindelfjällen.

Fisket började mycket bra. Markus tog en fin öring i kilosklassen redan på första kastet och vi hade sedan kalasfiske i stort sett hela dagen. Markus var dock genomblöt, han hade glömt att ta med stövlar så vi gjorde upp en fin brasa och värmde oss vid och försökte torka hans kängor. Under dagen drog vi runt 25 st öringar, de flesta i riktigt fina storlekar. De största för dagen blev 1,2 kg för Markus och 1,6 kg för Callis. En natt i bilen utan sömn och sen lång vandring upp på fjället tar dock på krafterna, så vi gav upp rätt tidigt på eftermiddagen och stapplade långsamt nerför berget mot mat och vila.

De övriga herrarna som bestämt skulle ha sovmorgon gick till andra sjöar senare på förmiddagen där de hade bra, men inte lika bra, fiske. Den som vågar mest, vinner mest. Som det gamla klassiska ordspråket lyder.

Kommentarer

Lägg Till En Kommentar