fiske ammarnäsfjällen

2016-07-29 Ammarnäs

Då var det återigen dags för den årliga Ammarnäsresan. Callis, MalcomE och Webbe var de första att anlända och installerade sig i sin stuga tidigt på fredagsmorgonen. Efter att ha sovit några timmar, skaffat fiskekort och ätit en rejäl frukost startade färden upp på fjället. Vädret var strålande och förväntningarna var på topp.

När vi anländer till den första sjön så hugger det dock inte på första kastet som vi är vana vid. Det tar några kast innan resans första öring landas. Det har varit väldigt varmt i Ammarnäs tidigare i sommar och vatten nivån i både sjöar och älv är långt under det normala. Vattentemperaturen är också i högsta laget.

Hur som helst så landar vi ett antal öringar innan vi går vidare till nästa sjö. I denna sjö hade Callis och MalcomE ett fantastiskt fiske förra sommaren. Även här går det dock segt. Vi får kontakt med fiskarna men inte i samma utsträckning som förra året. Förra året var det aldrig meteorologisk sommar (att dygnstemperaturen är varaktigt över 10 grader) i Ammarnäs utan våren övergick direkt i höst. Vattnet var då betydligt mycket kallare vilket förmodligen gjorde att fisken var mer i farten.

När vi fiskat av ytterligare en sjö beger vi oss ner från fjället igen. Dagen resulterade trots allt i ett gäng öringar och nöjda med dagen återvänder vi till byn för en rejäl middag, ett par öl och någon whiskey. Under dagen anlände nästa del av sällskapet bestående av mamma Kerstin, Pappa Tom och Farbror Ulf.

Lägg Till En Kommentar