2011-10-01/02 Grisslehamn

Nicke, Webbe och Österman spenderade helgen på Erboms lantställe i Grisslehamn, och naturligtvis var det fiske som stod i fokus. Österman bor numera i Colorado, men hade flugit hem för att hälsa på, så Webbe och Nicke tog med sig Halladora II och plockade upp den gamle gösmästaren på Arlanda och åkte sedan vidare norrut till Grisslehamn.

Tanken var att undersöka om havsöringen har börjat röra sig in mot kobbar och skär, och om inte så var det gäddfiske som stod på agendan. Förra hösten så var det Webbe som tog TMF:s första havsöring för säsongen, och han skulle inte vara sämre i år. Efter bara ett pars timmars fiske så hade en mycket fin havsöring huggit på hans Ludde PLO. Dock så hade herrskapet glömt att ta med sig håv, varav drill och landning blev en aningen dramatisk affär. Webbe har tidigare tappat en mycket fin havsöring i dessa vatten, och han var självklart orolig över att även denna fisk skulle lyckas slita sig fri. Men efter ett antal misslyckade tailningsförsök så skopade Nicke till slut upp öringen i båten, en praktfisk på 3,35 kg!

Kort senare högg det igen, denna gång på Östermans drag. Det visade sig dock vara en grön öring, även kallad gädda. Och gäddorna fortsatte hugga, så havsöringsdragen byttes ut mot jiggar och fisket koncentrerades mer inskärs. På söndagen kom förstärkning i form av Kassmyr och Erbom den yngre, och återigen var det gäddfisket som fick stå i fokus. Allt som allt var det en mycket lyckad fiskehelg med totalt 55 landade fiskar; en fet havsöring, en abborre och 53 (mestadels små) gäddor.

Kommentarer

 1. Philip

  Riktigt fin öring Tage, mer av den varan inom kort!

 2. Krögarn

  Hade ni nån håv? Jag kollade på filmen, men tycker det var lite oklart om ni hade håv eller inte..

 3. Webbe

  Tackar, känns jäkligt bra att leverera den som första fisk för säsongen och en skön revansch på Grisslehamn. Nu väntar inte annat än stordåd under kommande turer.

  Eventuellt hade vi håv, men det förtäljer inte historien… man får helt enkelt gissa sig till om vi hade håv eller inte efter man har sett filmklippet.

Lägg Till En Kommentar