kanotmongo

2013-06-08 Dalarna

Adam, Callis och Eskola åkte till Eskolas lantställe i Dalarna för en fiskehelg. Planen var att dra lite fina bäckrödingar och öringar, samt lite klassisk gädda i de mörka skogssjöarna. Vi passade naturligtvis även på att basta, dricka lite öl och simma i det behagligt tempererade vattnet.

Första fiskeäventyret på agendan var nattfiske efter öring och den ack så svårflörtade bäckrödingen. Vi fiskade halva natten med både spinn och fluga i en sjö som håller nämnda arter, men helt utan lycka. Men vad gjorde det när den kommande dagens gäddfiske skulle bli så pass bra? Herr Eskola har trots allt fiskat här sen unga år, och han kan i princip sjöarna helt utantill och kan peka ut exakt vart det står gädda.

Vi var uppe i ottan och åt frukost innan vi begav oss ut på äventyr bland skogssjöar och knott. Vi testade både större sjöar med båt, och mindre sjöar till fots. Gäddorna skulle visa sig vara väldigt pigga, och det dröjde inte länge förrän Adam hade en girig liten gädda på kroken. Den fick snabbt simma tillbaka, men inte långt senare börjar det rycka i Adams spö igen. Denna gång är det en lite bättre gädda (nåja, bra för en skogssjö), och den hoppar och rusar som en förrymd regnbåge. Den bjuder på en riktigt bra kamp innan den kan landas, fotograferas och återsättas.

Dagen fortsätter i samma anda. Eskola pekar välvilligt ut de bästa spottarna, och gäddorna gör vilda attacker. De står ofta grunt, och plöjer en ordentlig våg innan de gör sin explosiva attack. Riktigt roligt fiske! Guiden själv står för dagens största gädda, medan det är Adam som lyckas lura flest till hugg. Vi kommer fortsätta att återkomma i vår jakt på en riktigt stor skogsgädda.

Kommentarer

Lägg Till En Kommentar