2013-06-06 Norrtäljeviken

I TMF firar vi givetvis nationaldagen med att fiska. Precis som förra året fick det bli i Norrtäljeviken. Kassmyr, Jessica och Webbe drog ut med Racerpulkan i jakt på gädda. Vi började med att dra upp strömming som skulle användas som livebait. Denna metod har varit framgångsrik på sistone så varför ändra ett vinnande koncept?

När vi fått upp tillräckligt med strömming åker vi in till den vik som levererat bäst på sistone och slänger ut våra meten. Det dröjer inte länge förrän Webbe får en gädda på kroken, denna gång en mindre variant – runt 2 kg. Vi landar ytterligare ett par gäddor innan Kassmyr får på en redig fisk. Det visar sig snabbt att det är en ordentlig gäddmadam som slukat strömmingen och den rusar fram och tillbaka.

Efter en stund får Kassmyr in den till båten där den plockas upp, vägs, fotograferas och återsätts. Gäddan vägde in på hela 10,2 kg vilket ger Kassmyr en andraplats på gäddlistan och 4 efterlängtade poäng i maratonligan. Ett stort grattis till en grym fisk! Ytterligare ett antal mindre gäddor plockas efter detta innan vi avslutar nationaldagsfisket och beger oss hemåt.

Lägg Till En Kommentar