solnedgång österlen

2015-04-29 – 2015-05-03 Österlen

Då var det dags för TMFs årliga vårresa och fiske efter havsöring. Eftersom vi var på Gotland förra året var det nu dags för Österlen. Med på årets resa var Krull, Kassmyr, Steffe, Hermansson och Webbe.

Kassmyr, Steffe och Webbe hade bokat lunchmöten i Malmö på onsdagen och lämnade Stockholm i ottan. Krull och Hermansson tog sikte på Kivik och åkte ner något senare. Medan det första sällskapet slet hårt med möten och shopping i Malmö vadade Krull och Hermansson ut på vår favoritudde i Kivik. Det dröjde inte länge förrän Hermansson hade en riktigt fin öring på kroken. Öringen var i bra kondition och vägde in på dryga 3 kilo. Lite senare på kvällen tar även Kassmyr en fin öring som får friheten åter.

På torsdagen vaknar vi till en fantastisk frukost på Lunkaberg B & B där vi även bodde när vi var på Österlen 2008. Det blåser kraftigt men mätta och laddade beger vi oss till östkusten för att testa några nya ställen. När vi kommer dit är vågorna lite väl stora och vi får sjögräs på i nästan varje kast. Oavsett detta lyckas Hermansson lura upp en fin öring på en bit över två kilo och har ytterligare en kontakt. Vi andra slåss med vågor och sjögräs utan resultat. Efter ett tag ger vi upp och åker hem till ugnsbakad öring med färskpotatis och romsås.

På fredagen stiger vi upp vid halv fem för att vara först till ett av våra favoritställen. Fisketrycket här är riktigt högt och det gäller att vara morgonpigg om man vill vara först på plan. Vi anländer till spotten vid halv sex och då är den redan upptagen. Något missnöjda åker vi runt och letar efter lämpliga ställen. Efter ett tag hittar vi ett i närheten av där vi bor. En riktigt fin udde med sten, tång och grundområden. Vi fiskar här fram till halv nio utan att ha fisk på kroken. Webbe ser vid ett tillfälle en öring i ytan men den väljer att inte hugga. Tillbaka till boendet för ytterligare en fantastisk frukost, lite sömn och sedan lunch. Vi tar det lugnt fram till kvällen då vi åker ner till Kivik igen. Webbe landar omgående två öringar på drygt ett och drygt två kilo. Något senare har han även ett följe. Vi fiskar till solen gått ned och laddar inför en gristidig morgon nästa dag.

Lördag morgon så ringer väckarklockan 03,30, idag ska vi vara först på vår favorit hotspot. Vi anländer vid halv fem och är först, men endast tre minuter efteråt kommer ytterligare en bil. Under den första timmen kommer det ett gäng med bilar som vänder när de ser att vi har belägrat området. Andra har inte riktigt samma hyfs utan klampar ut trots att vi är fem personer som fiskar på revet redan. Efter någon timme är det Steffes tur att drilla fisk. Han krokar och landar en fin näbbgädda som snabbt får gå tillbaka. Öringen lyser med sin frånvaro och vi återvänder efter ytterligare några timmar till Lunkaberg för en ordentlig frukost och lite sömn. Senare på dagen fiskar vi av ett par ställen utan resultat. Vi hinner även med en delikat sillunch på Buhres i Kivik.

Sista dagen och vi tar sovmorgon, klockan ringer först 06,30. Efter frukost och packning av bilarna åker vi och fiskar av en av de nya spottarna. Det är en underbar morgon, soligt och vindstilla. Kanske inte optimalt för fiske vilket visade sig genom avsaknaden av kontakter. Efter ett tag byter vi spot och vinden har nu också ökat något. Vi fiskar någon timme utan kontakt och börjar fundera på att packa ihop. Krull, som gillar spänning och ännu inte landat någon öring, väntar in i det sista med att knipa en superblank fisk i 2,5 kilosklassen precis innan vi ska åka hem.

Resultatet för resan blev sex öringar och en näbbgädda. Inget strålande resultat men det var ändå en mycket trevlig resa och vi kommer snart att återvända till Österlen.

Lägg Till En Kommentar