2012-10-07 Vaxholm

Callis och Webbe åkte ut till Vaxholm på förmiddagen för säsongens första fisketur efter havsöring. Vi tankade båten, satte på våra Sillver-drag och begav oss ut mot våra favorit-spottar i den värmande solen. Det dröjde inte länge innan Webbe hade fisk på kroken, dock av fel sort skulle det visa sig. En girig liten gädda hade attackerat hans drag, och efter en inte så tung fight fick den simma tillbaka igen.

Vid nästa stopp kom vi i kontakt med havsöringarna. Callis hade en stöt och Webbe hade ett par följen av ett par miniöringar, men de ville inte hugga. Efter ytterligare ett stopp med ytterligare ett följe så tog vi lunchpaus innan vi begav oss vidare ut i skärgården. Vid nästa plats så fick Callis äntligen en tung fisk på kroken. Han var helt övertygad om att det var öring, men tji fick han när en fet gädda skymtades i vattnet. Madamen som vägde runt 3 kg fick naturligtvis simma hem igen, och Callis som hade väntat sig havsöring var, vilket kanske framgår på fotot, inte helt nöjd.

Vinden började friska i när vi begav oss vidare vilket gjorde fisket svårare. Vi ankrade vid vårt nästa stopp, och här började det hända grejer igen. Webbe kastar ut, börjar veva in och säger snart att han känner att en fisk stöter och buffar på draget. Och mycket riktigt, när draget närmar sig båten ser vi en fet havsöring (2-3 kg) simma nyfiket efter. Webbe har fortfarande några meter att jobba på, så han gör vevstopp, varpå öringen dyker ner efter draget och stöter till det, men hugger inte. Han fortsätter veva, öringen följer efter, vevstopp igen, och öringen dyker efter draget igen, stöter till det, och simmar sedan iväg medan Callis och Webbe gråter och klagar högt i båten.

Vi hade ytterligare ett par stötar, men öringarna skulle bestämt inte hugga ordentligt idag. Vi får ändå säga att det var en lovande start på säsongen, snart levereras det feta havsöringar här i bloggen! Vi kanske borde testa en 5-grams reflexspinnare nästa gång..

Kommentarer

 1. Callis

  Webbe, varför visade du inte havsöringen vem som bestämde? Det är lite roligare med silver-bilder än gröna madamer.

 2. webbe

  Ja du, jag skulle kunna ställa samma fråga. Du hade ju iaf en öring som högg :).

 3. webbe

  Callis, hela fiskesverige suktar efter reportaget från Montana… är det inte dags att du fixar det nu?

 4. Kim

  Jag håller med Mackan som håller med Webbe som tycker att du ska få tummen ur…

Lägg Till En Kommentar