2013-11-09 Vaxholm

Kassmyr och Webbe begav sig ut i trakterna kring Vaxholm efter jakt på havsöring. Vi ville vara först på plats ute bland hotspotsen och gav oss ut strax efter soluppgången. Förhållandena var de bästa, 7,5 grader i vattnet och ett par sekundmeters sydostlig vind.

På vägen till de vanliga ställena stannade vi till vid en grynna med ett par synliga stenar där vi tidigare aldrig har fiskat. Stället såg hett ut på håll och vi beslöt oss för att ge det en chans, vilket visade sig vara ett klokt val. Webbe kastade ut sin grön/silver/orangea Ludde Extreme vid stenarna och det tog bara ett eller två vevtag innan en öring gick på. Den kunde snabbt håvas, fotograferas och återutsättas. Denna lilla silvertorped var inte odlad utan hade fettfenan kvar. Fisken vägde uppskattningsvis ca 8 hg.

Fisket fortsatte och Kassmyr hade ganska snart efteråt en följare som stötte på draget men sedan vägrade att hugga, ytterligare något stopp senare hugger en girig liten abborre på Kassmyrs Gruff i Sportfiskebodens färg. Senare på dagen, vid ett av våra favoritställen hugger ytterligare en liten öring på Webbes Ludde, även denna får va med på bild och får sedan simma hem. Efter detta blev det ingen mer fisk men dagen får ändå anses vara godkänd med två landade öringar.

Kommentarer

  1. Callis

    Typisk webbestorlek på öringarna! Vem är det i båten på tredje bilden?

  2. Kim

    De e jag 🙂 mötte upp dårarna innan jag tog upp båten //Kim

  3. Webbe

    Callis, det är mycket fina havsöringar det där. Som du ser på bilderna är de silvriga och prickiga, så nu vet du hur de ser ut.

Lägg Till En Kommentar