havsöringar vaxholm

2015-03-08 Vaxholm

8 mars och tidig vår. Vi firar den med att lägga i båten för säsongen. Endast 1,5 grader i vattnet men vad gör det när solen skiner och det är isfritt. Egge, Matte och Webbe gick upp i ottan för att pröva lyckan efter havsöring.

På vägen mot våra vanliga ställen pekar Matte på en liten vik som vi aldrig tidigare testat. Vi driver sakta in och det dröjer inte länge förrän Matte har en superblank silvertorped på kroken. Webbe ställer sig redo med håven medan Egge fiskar vidare. Strax innan Mattes fisk ska håvas hojtar Egge om fisk och dubbeldrillen är ett faktum. Fiskarna väger in på 2 respektive 2,25 kilo. Inte illa för att vara första stoppet på första turen för säsongen!

Efter detta åker vi runt bland våra vanliga hotspots med ett följe som resultat. Under eftermiddagen åker vi ganska långt inomskärs till ett ställe som Webbe kollat ut under sommaren. Vid första drivningen har vi omgående flera följen, stötar och hugg. Ingen av öringarna vill dock gå på ordentligt. Efter detta avslutar vi dagen och känner oss rätt nöjda med två fina fiskar på första turen. Även kul att nya ställen levererar och snart ger vi oss ut igen.

Lägg Till En Kommentar