2015-04-03 Vaxholm

Påskledighet innebär såklart fiske och idag drog Kassmyr, Farbror Ulf och Webbe ut på en tur runt våra vanliga spottar. Vädret var soligt och vinden i lagom hastighet, om än från nordväst.

Vi fiskade av den ena heta spotten efter den andra utan att ha kontakt. Vattentemperaturen låg fortfarande runt 2 grader så vi hade förhoppningar om att solen framåt eftermiddagen skulle ha värmt upp vattnet så pass att öringarna började röra på sig. Efter att ha avnjutit grillade hamburgare och öl till lunch i solen fiskade vi av ett område som vi aldrig tidigare testat. Stället var riktigt hett och det är egentligen underligt att vi aldrig tidigare testat det då det ligger mitt ibland våra vanliga spottar. Webbe drar iväg sin rödsvarta Gruff XL längs en kant och det tar inte många vevtag innan en öring hugger. Den kämpar på bra men hamnar efter en stund i håven. Öringen var i riktigt bra kondition, vägde in på 2,26 kg och hade fettfenan kvar – en öring som givetvis fick gå tillbaka.

Efter detta växlade vädret och det blev hagel, regn och blåsigt. Vi åkte inomskärs för att kontrollera vattentemperaturen inför kommande gösfiske men den låg fortfarande på blyga 4 grader så det fisket får vänta ytterligare några veckor. Öringssäsongen har iaf börjat bra och vi hoppas den fortsätter på samma bana när TMF om några veckor beger sig till Österlen för det årliga Valborgsfisket.

Kommentarer

  1. Öringskungen

    Väntar otåligt på dagbok från Österlen..!

Lägg Till En Kommentar