2010-07-02 Ammarnäs

Idag tog vi en lång sovmorgon innan Callis, Webbe, Pappa Tom, Lizzy och Dexter knatade upp på Näsberget med siktet inställt på röding i Näsbergstjärn och Mittibergstjärn. Vi gick uppför berget där liften går på vintern, och det visade sig vara väldigt brant och rätt jobbigt, t.o.m. för hundarna som så snart vi kom upp gömde sig i varje skugga de kunde hitta för att skydda sig mot solens stekande strålar.

Vädret var fantastiskt, men fisket var segt. Det kan ha berott på vilddjuren som ständigt svalkade sig genom att simma i cirklar och plaska där vi stod och fiskade, men vi träffade också andra rödingsjägare som gick tomhänta så det kanske bara var en dålig dag. Vi fick hursomhelst uppleva storslagen natur, speciellt uppe på kalfjället vid Mittibergstjärn samt på vägen ner när vi gick via Karsbäcken.

För att komma över på rätt sida av Karsbäcken var vi tvungna att gå över en lite småläskig bro vars konstruktion var aningen sne. Men vi kom över oskadda och fiskade lite i Karsbäcken utan resultat innan vi gick ner igen.

TMF Insider: Map tracker

Kommentarer

  1. Krögarn

    Japp, det låg kvar lite snö här och där. Jag tänkte för övrigt filma när jag gick över bron, men jag kom bara en tredjedel av vägen innan jag var tvungen att stänga av och hålla i mig för att komma över. Sen klättrade jag också över bron några gånger i armgång på undersidan..

  2. webbe

    Callis, får inte min harr från kvällen vara med?

    Den där bron var ingen lek, hundarna tyckte att den var lite småjobbig och det var tamt att försöka släpa dexter över, han ville helst ligga på magen utan att röra sig när vi kom ut en bit…

Lägg Till En Kommentar