2012-08-25 Dalarna

Callis, Markus och ett par andra vänner åkte till Eskolas lantställe i Dalarna för kräftskiva och fiske. Det var bäckröding och gädda vi hade i sikte, och vi började jaga rödingen i en liten skogssjö. Bäckrödingen är otroligt svårflörtad, och inte direkt en fisk man nöter upp. Det skulle visa sig att det krävdes både erfarenhet och tålamod för att lura en av dessa prickiga fiskar till hugg.

Callis och Adam stod och kastade kast på kast, men utan resultat. Markus däremot satt hela tiden på en stubbe med sitt spö i handen och tittade ut över den spegelblanka sjön som, förutom enstaka mindre vak, inte verkade hålla mycket liv. Efter ett par timmars fiske så började Callis och Adam tröttna, och började göra upp eld istället. Då går Markus med bestämda steg mot en liten udde, kastar ut sin spinnare ”Droppen” och inom loppet av några sekunder plaskar det i ytan. Efter en kort men intensiv fight så landar han en mycket fin bäckröding på 4,3 hg! Stumma av förundran så undrar Adam och Callis vad som egentligen hände. Men nåja, Markus har ju ändå spenderat sina barndomssomrar här och studerat bäckrödingen i detalj.

Senare begav vi oss till en sjö som håller gädda, och gäddan är som bekant inte lika svår att lura till hugg. Efter några kast får Callis på en pigg liten gynnare som landas och snart får simma tillbaka ner i den mörka skogssjön. Vi hann även landa ett par abborrar innan det blev dags för kvällens kräftskiva. Bäckrödingen och ett par abborrar hamnade även på röken och var ett utmärkt komplement till kräftorna.

Kommentarer

  1. Eskola

    Tveka inte på att höra av Er om ni också vill ha en guidad helg i Paradiset. Från 5000:- och uppåt beroende lite på vad ni vill fiska.

  2. Callis

    Helt klart värt varendra krona! Jag tog deluxe-paketet som garanterar minst en skogsgädda i kilosklassen.

  3. Kelly

    Du är trots allt dom små gäddornas riktige mästare.

Lägg Till En Kommentar