2012-07-20 Storuman

Då var det dags för mig att prova nya fiskevatten i Norrland och ett nytt fiskesätt (långdrag). Jag och min guide (som för övrigt har varit med i Svenska flugfiskelandslaget) begav oss till Storuman för att prova fiskelyckan. Jag hade tidigare fått veta att det fanns väldigt många rödingar dit vi skulle. Trots att jag visste att vi skulle få någon så hade jag aldrig kunnat drömma om den mängden vi fick. Efter 5,5 timmars fiske hade vi landat 85 rödingar, en öring och två harrar. Ett fåtal av dessa rödingar fick följa med till middagsbordet. Enligt guiden var vi lite sena på säsongen då temperaturen i vatten var något för hög för att fånga de riktigt stora rödingarna. De största rödingarna vägde in på 8,6 och 7,6 hg.

Efter denna otroligt häftiga fiskedag var jag tvungen att åka tillbaka någon dag senare. Resultatet blev då 57 rödingar, 5 harrar och 2 öringar och en regnbåge.

Kommentarer

 1. Callis

  Fint!

  Var det nån storlek på öringarna och harrarna?

 2. Kim

  Runt halvkilot. Guiden som jag hade med mig drog förra året en öring på 5,6kg och en röding på 3.8… så det finns stor fisk där.

 3. Jakob

  Nice:). Nagot forvanad att du inte slog sjo rekord pa din forsta tur dar dock…

Lägg Till En Kommentar