2010-05-02 Vaxholm

”Den vinner som är trägen” sjunger Lars Winnerbäck, och det stämmer ju ofta här i livet. Callis har kämpat hårt med havsöringsfisket under vårsäsongen, och på ca åtta turer till norra skärgården enbart haft ett följe. Tills idag.

Under eftermiddagen small det äntligen på en silvertorped. Callis hade vadat ut till en sten och kastade långa bredsidor i medvind. Öringen gick på kort efter att draget hade landat, och var på direkten uppe och voltade. Sen körde den ”komma loss-taktiken” hela vägen in mot stenen. Håven låg självklart kvar inne på land, så Callis gick ner i vattnet på en brant sida av stenen för att taila fisken som visade sig sitta rätt dåligt i enbart en krok. Det var dock lättare sagt än gjort, så fort han kom nära fisken gjorde den vilda rusningar.

Efter några minuter av misslyckade landningsförsök så tänkte Callis att det nog är lika bra att gå in till land och hämta håven, men han kunde inte komma upp på stenen igen, den var för brant och hal. Callis var med andra ord tvungen att gå den djupa vägen tillbaka in till land istället för den vanliga vägen. Så han kämpade sig in mot land i en blandning av simning och skutt på botten samtidigt som vatten rann in i vadarna och fisken gjorde rusningar åt alla håll.

Callis började ropa på sin fiskekompanjon Zuzanna, som hela tiden legat och sovit i solen och missat spektaklet, att komma med håven. Hon vaknade efter några desperata rop och kom springades, men då hade Callis precis hunnit komma in till land och tailat fisken samtidigt som kroken lossnade. Resultatet: 3,1 kg silver full av skarpsill. Tagen på en svart/kopparbrun Hexxan.

Kommentarer

  1. Webbe

    Helvete vad fin. En bra uppvärmning till Gotland. Det e svårt att va glad för andras skull när det gäller öring men den där var du värd efter allt slit…

  2. Mackan

    Gratulerar! Ser riktigt fet ut. Febern ökar ett par steg till!!

  3. Tacktack!

    Nu kommer jag inte känna lika stor press att leverera på Gotland, och just därför så kommer jag leverera på Gotland!

  4. webbe

    Det kan också vara så att du inte har det lilla extra som krävs på gotland eftersom du är avslappnad pga den här lilla spiggen och inte drar något alls… aah, har du tänkt på det?

  5. Japp, den bjöd upp till redig dans!

    Webbe; den som lapar efter mycket ramlar över gammal tuva.

  6. webbe

    Callis; den som gapar efter galen fågel välter ofta liten tuva, om och om igen… ta aldrig den saab som ryker… du ser inte skogen för alla ben…

    /gotlandmaster 2000

  7. Mackan

    Nu vet jag inte riktigt var jag ska börja. Vilket foto jag ska stå på. Häälsingland!

Lägg Till En Kommentar