Jensen Seatrout 15 g – fjällöringsdräparen

Inför den stundande fiskeresan till Ammarnäs så var jag naturligtvis tvungen att inventera draglådan och komplettera lite så man inte plötsligt står uppe på fjället utan drag. Nu är det visserligen inte ett troligt scenario med tanke på att vi fiskenördar har drag i tusental, men jag var helt enkelt tvungen att hamstra upp på det draget som funkade bäst under förra årets resa, och det var utan tvekan Jensen Seatrout 15 g (grönsilver) för min egen räkning.

Detta enkla men effektiva skeddrag hjälpte mig bl.a. att lura upp denna best under en dag när vi som fiskade med Jensen Seatrout badade i fisk medan övriga fick gå tomhänta. Tillfälligheter? Möjligtvis, men jag tänker inte chansa.

Jensen Seatrout är, som namnet indikerar, ett havsöringsdrag, men vi har mest använt det till brunöringsfiske eftersom vi har andra preferenser när det gäller havets silver. Dock så kunde jag inte hitta draget i någon sportfiskebutik, så jag begav mig till google istället. Min sökning hittade dock inga Jensen Seatrout i svenska webshoppar, utan det blev en polsk sida som fångade min uppmärksamhet. Eftersom jag hade kastat bort alla min Jensen så beställde jag 12 st på direkten eftersom jag ville vara säker på leverans innan avresa.

Och det skulle inte visa sig vara några problem, efter ca fem dagar så hade jag ett paket att hämta ut hos posten! Priset inklusive frakt blev 50 kr/st, helt okej, men egentligen borde man gå ihop ett gäng och lägga en större beställningen för att få ner priset med tanke på att frakten utgör en stor del av kostnaden oavsett antal drag.

Nu i efterhand har jag upptäckt att det också finns svenska fiskewebshoppar som säljer Jensen, men nu har iaf jag drag så jag klarar mig ytterligare ett år!

Vilken färg kommer leverera bäst? Jag vet vilken jag börjar med iaf.

Uppdatering 15/6: Webbe som förra veckan testade att beställa ett gäng Jensen-drag från EL-GE Sportfiske ringde dem idag för att höra vad det var för leveransstatus på ordern. De meddelade att de själva väntade leverans av nya Jensen till nästa vecka, så det var tveksamt att han skulle få sina drag innan vår resa till Ammarnäs. Hinner han inte få dragen tills dess skulle det innebära att leveranstiden överstiger 14 dagar som EL-GE anger som normal leveranstid för beställningsvaror.

Dålig service som inte alls lever upp till dagens e-handelsstandard om du frågar mig. Det vore bäst med lagerstatus på alla produkter, men kunder borde i alla fall meddelas om varan de beställt är tillfälligt slut. Om jag själv beställer från en svensk webshop så förväntar jag mig att produkten ska ligga i min brevlåda inom två vardagar om inget annat är tydligt angivet, annars kommer jag aldrig återkomma som kund.

Kommentarer

  1. Webbe

    Vilken tur att jag också har beställt typ 14 st…

  2. webbe

    Jag kan tyvärr inte avslöja det, jag hittade dem på ett hemligt ställe så att säga…

  3. Kelly

    Man börjar ju tveklöst med den gröna, längst till vänster.
    Jensen äger!! fan vad jag ska köpa

  4. Mackan

    Jensen är bra, men Ziggarna går inte av för hackor heller!

  5. webbe

    Jag tror på den svarta, den kommer gå in och avgöra i mörka stunder… röd-vit storzigge har också inhandlats… 12 dagar kvar…

  6. Eskola

    Jag som erkänd brunöringsmästare har dock lite andra knep i rockärmen.

  7. webbe

    Har förövrigt fortfarande inte fått mina drag jag beställde från EL-GE… så här en månad efteråt…

Lägg Till En Kommentar