2013-05-09 Vaxholm

Callis, Kassmyr, Pappa Tom och Webbe begav sig ut i skärgården kring Vaxholm i jakt på öring. Vi hade höga förväntningar sedan söndagen, men öringarna skulle visa sig mer svårflörtade idag. Vi började fiska av våra favoritställen utan minsta tecken på liv, inte en stöt eller ett följe, och det hjälpte inte att det var näst intill vindstilla. Strax innan lunch fick Tom dagens första kontakt, men det visade sig att det var en gädda som hade attackerat hans drag.

Vi fortsatte nöta efter havsöring långt in på eftermiddagen, men till slut gav vi upp och begav oss inskärs för att testa lite gösfiske. Det var en varm dag, och vattentempen inskärs hade gått upp till mer lämpliga göstemperaturer, så vi hade goda förhoppningar om lite gösgung i vår spön. Men gösfisket började också segt, vi jiggade och jiggade, men ingenting. Pappa Tom drog ytterligare en liten gädda, och Callis som stod och halvsov hade plötsligt en tung fisk på kroken, men den slet sig tyvärr snabbt.

Strax innan vi ska ge upp så kastar Webbe in sin jigg farligt långt i vassen. Han tycker sig känna ett hugg, men sen får han bottennapp. Bottennappet verkar dock vara en stock som han drar in mot båten, men plötsligt börjar det röra sig och vi ser en jättegös uppenbara sig i det grumliga vattnet! Den håvas snabbt, och megagösen landas och vägs och vi tar ett par foton innan den får simma tillbaka ner i djupet. Det var en riktigt fet romfylld hona på 7 kg, och dagen som började så segt var räddad!

Kommentarer

  1. Matte

    Grattis till en vacker gös! Titta på ryggfenans mönstring 🙂

Lägg Till En Kommentar