havsöring 3,1 kg vaxholm

2013-05-05 Vaxholm

Callis, Kassmyr, Matte och Webbe stack ut med båten för en eftermiddagstur i jakt på havsöring i solskenet. Det började bra, följe på de första kasten, och det dröjde inte länge förrän Matte hade en öring på kroken! Den slet sig dock relativt snabbt. Sen var det Kassmyrs tur, men även denna öring lossnade efter några sekunders drillande. Trist, men det skulle uppenbarligen vara fart på öringarna idag.

Vi åkte vidare till ett nytt ställe där Webbe hade en stöt och ett följe av en finare öring, ca 3 kg. Vid ytterligare nästa stopp lyckas Kassmyr lura ännu en öring till hugg, men tappade även denna! Det började bli lite tjatigt med så många kontakter utan att lyckas landa en fisk. Kort därpå går det på en tung fisk på Callis drag, den tar nära land på lång lina, och vi ser snart att det är en riktigt fin öring. Efter en kort fight så håvas en silverfärgad best på 3,1 kg, äntligen fisk i båten!

Vi åker vidare mot nya spottar, men har inga fler kontakter förrän vi åker tillbaka till stället där vi började dagen. Callis har ett följe, och snart så har Kassmyr en fisk på kroken igen, som lossnar, igen! Och på nästa kast går det på ytterligare en öring på Kassmyrs drag, som sliter sig, igen! Vi övertalar Kassmyr att byta krokar, samt att hårdstudera en viss artikel när han kommer hem.

Det börjar bli sent, och vi beger oss inskärs för att se om gösen vaknat till liv än innan vi åker hem för dagen. Och tro det eller ej, på första kastet så har en viss herr Kassmyr fisk på kroken igen, och denna gång tappar han den inte heller! Han blir dock mindre nöjd när han ser att det är en felkrokad brax. Matte och Webbe tappar också varsin fisk, och det är oklart om det var gädda eller gös. Summa summarum så var det en härlig vårdag i solen, som trots alltför många tappade fiskar iallafall levererade en riktigt fin öring!

Kommentarer

  1. Webbe

    Bilden på mig och Matte är ändå bäst. Två riktigt hårda actionfiskare!

  2. 08 skärgård, kan det vara så? Kul med ett bra fiske. Riktigt vacker fisk!

Lägg Till En Kommentar