Lill-Zigge – fjällöringarnas skräck

Jag har tidigare skrivit om Jensen Seatrout 15g – brunöringsdräparen, men det finns ju också andra drag som är effektiva när det handlar om att lura prickiga skönheter till hugg. Lill-zigge, och Stor-zigge också för den delen, har levererat åtskilliga brunöringar åt TMF-medlemmar och är Mackans absoluta favoritdrag när det gäller fjällöring, framför allt den rödvita modellen med svarta prickar.

Dragen är kompakta och tunga för sin storlek vilket gör dem lätthanterliga och ger en väldigt bra kastlängd. Vi på TMF har alltid föredragit skeddrag framför spinnare när vi fiskar efter öring i fjällsjöar p.g.a. den enkla anledningen att man kastar väldigt mycket längre med skeddragen. Veva hem draget snabbt och gör många vevstopp så kommer det inte dröja länge innan spöt gungar! Priset ligger runt 50-lappen och du kan bl.a. hitta dem här, men de finns även i många fiskebutiker.

Men kom ihåg; oavsett vilket drag du föredrar så är det viktigt att du känner förtroende för det! Det är roligt att testa runt mellan olika drag, men om du testar runt för att du är velig och inte kan bestämma dig så kommer detta absolut påverka ditt resultat! Med en Zigge eller Jensen på slutet av din lina kan du alltid känna dig trygg i att det i alla fall inte är draget det är fel på!

Lägg Till En Kommentar