2023-07-31-08-01-02 Ammarnäs

Äntligen Ammarnäs igen! Vi tog gäddtaxin till hemligjaure långt ute på fjället. Väderprognosen hade lovat dåligt väder, men fram till eftermiddagen på första dagen så hade vi riktigt trevlig väder med värmande sol. Men resterande tid så var det mycket regn, varpå vi spenderade mycket tid i våra tält.

Men vi lyckades ändå landa flera fina öringar. Kirsten tog den största på 1,15 kg och vi fick ytterligare ~5 st i kilosklassen. Vi fick upp färre fiskar än vanligt, men genomsnittsvikten var bra.

Vi åt riktigt gott, våra vildmarkskockar bjöd bland annat på ceviche, fisksoppa och tacos. P.g.a. dåligt väder så var det oklart om helikoptern skulle kunna hämta oss på utsatt tid, men till slut så blev det bara en extra väntan på 6-8 timmar innan de hittade fram genom molnen.

Vi avslutade sista dagen med en fin middag på Ammarnäs guidecenter och var alla nöjda och belåtna.

Lägg Till En Kommentar