Djuphavsfiske i Dubai

Johanna och jag passade på att ta en semestervecka i november och åkte och hälsade på hennes kusin Martin och hans fru Isabel samt deras dotter Ameliai Dubai. Efter ett par sköna dagar med sol och bad samt diverse utflykter så började det dra i fisketarmen.

Efter lite efterforskning på nätet så hittade jag www.soolymansportfishing.com. Soolyman erbjuder turer i Dubai, men även i Fujairah, som ligger en dryg timme bort med bil (taxi ca 400 kr enkel resa). Fisket i Fujairah är generellt mycket bättre och där fångar de ofta Sailfish och Marlin, men fisket där är bättre på sommaren och dessutom var turerna där fullbokade så det fick bli i Dubai helt enkelt. Fisket i Dubai är bäst under vintermånaderna (oktober – mars) men har enligt fiskeguiderna blivit mycket sämre de senaste åren efter utbyggnaderna av de konstgjorda öarna. Tidigare sägs det bl.a. ha varit riktigt bra Sailfish-fiske här!

Även i Dubai var det högt tryck på trollingturerna men jag lyckades boka en eftermiddagstur med Captain Wayne och hans båt ”Happy Hours”. En båt för 4 fiskare, men jag hade ju bokat hela båten själv vilket kändes bra, skönt att slippa slåss om spöna. Wayne hade haft en förmiddagstur där de fått Travelly och Barracuda samt tappat en stor Kingfish, så det lät lovande.

Vi satte kurs mot ett samling vrak ca 15 sjömil ut. På vägen dit passerade vi ”The World Islands” och släppte i våra wobblers, då vi såg hur det kokade i ytan då två stim av jagade sardiner drog förbi. Dessvärre så försvann stimmen lika fort som de kom så vi fortsatte mot vårt mål. Det var vid dessa vrak som de tidigare under dagen hade tappat Kingfishen, men efter att ha trollat i nästan två timmar utan något livstecken, dessutom med en rejält tilltagande vind, började jag misströsta. Oron började sprida sig då det skulle kunna bli en bomtur.

Vi fortsatte vidare ca 5 sjömil till ett annat vrak som de brukade trolla vid. Här hade vi mer lycka, vid första ”överkörningen” så högg det direkt på djupriggen och nästan samtidigt på en av de andrawobblerna. Det visade sig vara 2 st hungriga och stridslystna Barracudor. Vid nästa överkörning så högg det igen på djupriggen men denna gång kändes det annorlunda. Det var inte samma intensiva ryck utan fisken rörde sig lugnare och gick mot djupet och tog mycket lina i omgångar, jag började hoppas på en Travelly. Men efter en bra fight så visade det sig att det var en felkrokad Barracuda. Totalt blev det 7 st Barracudor varav den största på 6 kg.

På kvällen hade vi planerat att grilla och enligt Wayne så var Barracudan en underskattad matfisk, han tyckte att de passade utmärkt på grillen. En av Barracudorna fick därför åka med hem till grillen. Med lite lime, salt och peppar så blev den helt okej, dock ingen succé.

Kommentarer

 1. Callis

  Vad är det för storlek på Barracudan du visar upp?

 2. Webbe

  Hahaha, man skulle kunna tro att Erbom, aka Ponylover har varit i farten…

 3. Ponylover

  Det är jag Erbom som är Ponylover! By the way så är alla ni sämst på att fiska. Erboms är helt ok men alla andra är fan sämst asså! Speciellt egge!

 4. Egge

  Tror inte ens att Ponylover skulle orka hålla upp firrarna för kameran..

Lägg Till En Kommentar