solnedgång vaxholm

2016-12-18 Vaxholm

Nicke, Matte och Webbe gav sig ut till våra vanliga spottar runt Vaxholm med siktet inställt på havsöring. Väderleksprognosen hade lovat 3-5 ms och mulet. Riktigt bra förutsättningar med andra ord. När vi la ut från båtklubben i gryningen var det dock klarblå himmel och vindstilla, och så fortsatte dagen mer eller mindre hela tiden. Det goda vädret till trots kom vi ändå i kontakt med öringarna vid ett av de första stoppen. Webbe hade en stöt och gjorde omgående ett vevstopp. Öringen satte tänderna i den gulvita Ludde extreme kopian men valde tyvärr att släppa efter ett par sekunder. Efter detta fiskade vi av många gamla hederliga spottar och testade även någon ny. Vid en av de nya fick Webbe fisk på kroken igen, denna gång visade det sig dock vara en gädda.

Lite senare driver vi av en beprövad gammal spot. Allt känns rätt, vinden ligger på, det är lite grumligare i vattnet och sträckan vi fiskar av är glödhet. Efter en liten stund är det en öring som stöter på Nickes drag, den vill dock inte hugga. Någon minut senare har även Webbe en stöt. Inte heller denna fisk väljer att hugga.

Senare på eftermiddagen fiskar vi av ett av våra favoritställen och det halvvägs in på området hojtar Nicke om fisk på kroken. Han överger det normala sättet att göra mothugg och tar istället ett par snabba steg bakåt i båten. En teknik som omgående får smeknamnet ”Den Gående Dandyn”. Fisken landas efter en kortare fight och visar sig vara en liten öring i kilosklassen i perfekt kondition. Efter detta fiskar vi oss tillbaka mot Vaxholm och hoppas på att den milda vintern fortsätter. Snart ger vi oss ut igen.

Lägg Till En Kommentar