2011-10-18 Bergeforsen

Att vara pilot har sina fördelar. Kapen Niklas flyger transportplan, och det innebär ofta att han flyger till en destination på natten/morgonen, spenderar dagen där och sedan flyger hem igen på kvällen. Detta schema kan ofta kombineras med fiske under dagen innan hemresa.

Idag hängde Webbe med i cockpiten. Kapten Nicke landade kärran vid tvåtiden på natten, och efter fyra timmars sömn steg vi upp och drog oss ner mot Bergeforsen för en dags örings- och laxfiske. Vi hade hyrt en roddbåt, och begav oss ut på älven. Öringarna lös dock med sin frånvaro men pulsen höjdes ständigt av laxar på upp till 20 kg som hoppade lite här och var. Efter ca två timmar gick en liten öring på Nickes Stor-Zigge. Efter det testade vi olika wobblers, luddar och ziggar utan resultat.

Efter lunch slängde Webbe på en Jensen 15 gram när vi påbörjade en ny dragrodd över älven. Mitt ute på älven small det till och det märktes direkt att det var en tung fisk på kroken. En stor lax stack upp och hoppade ca 30 meter bakom båten och kampen var i full gång. Efter ett antal rusningar lyckades Webbe få in fisken till båten där den efter en stund kunde håvas, vägas, fotas med kvalitativ mobilkamera och sedan återsättas. Resultatet: en lekfärgad laxhane på 8,35 kg och nytt TMF-rekord på lax!

Kommentarer

  1. Tjena TMF-boys! Härligt att se att ni är ute och drar finfina firrar som sig bör. Själv kommer jag ner från Mångsbodarna och visst händer det att man tar fram spöt för lite klassikt braxmete (vilket jag och far också gjorde när jag var ung). Jag tror att ni i gänget är lite yngre än mig och kanske inte har intresse för brax? Brax är en fin fisk, inget snack om detta och jag har metat många år. Jag har aldrig fått en lax, är det kämpigt? Hejdå /Ubbe

  2. Webbe

    Man kan ju lätt tro att det är Kassmyr aka Papa Dee som utger sig för att heta Ubbe, det ju allmänt känt att han är ypperligt förtjust i brax.

    Kassmyr ska sluta tramsa och se till att han får en marathon poäng illa kvickt!

Lägg Till En Kommentar