sjöforsen Ammarnäs

2016-08-01 Ammarnäs

Denna dag hade delar av sällskapet hyrt den beryktade Sjöforsen och vi hade alla siktet inställt på att ta TMFs första ”riktiga” Ammarnäsöring. Nicke, som bäst utrustning och bäst koll på denna typ av fiske, var förhandsfavorit. Sjöforsen håller, förutom Ammarnäsöring, riktigt fina harrar så dagen började med ett riktigt bra harrfiske. Vi drog den ena bamseharren efter den andra.

När kvällen närmade sig började vi jakten på Ammarnäsöringen. Sträckan som fiskas av är relativt kort och man turas om för att inte störa vattnet för mycket. Vi nötte på så länge vi fick (till klockan två på natten) men utan att vi lyckades lura upp den mytomspunna fisken. Matte hade ett hugg sent på natten vilket var det närmaste vi kom denna gång. Vi var ändå väldigt nöjda med Sjöforsen med tanke på alla fantastiska harrar som levererats.

Callis och Mackan gick upp på fjället till några tjärnar istället, Markus hann dra en riktigt fin öring på 1,2 kg innan regnet började ösa. De pallrade sig sedan ner för fjället och slöt upp med sällskapet vid Sjöforsen och tog lite fina foton.

Lägg Till En Kommentar