jokkfiske vindelfjällen

2016-07-31 Ammarnäs

Idag hade Callis, MalcomE och Webbe fixat en vildmarkstaxi upp till ett sjösystem som ligger långt upp på fjället. Vägen som går dit är privat och vanliga personer får inte använda den. Det finns dock en och annan ortsbo som har rätt att köra på vägen och även kan tänka sig att köra upp fiskesugna personer som oss. I en timme satt vi på ett släp och skumpade upp efter en fyrhjuling. När vi väl kom fram vandrade vi en bit för att sedan fiska oss nedför en jokk med ganska stora pooler mot en sjö. Vi hann fiska av den första poolen innan regnet började. Efter detta hällregnade det konstant i ett par timmar och vi blev genomblöta trots regnkläder.

När regnet öste som värst nappade det även som bäst. Vi stod och fiskade av en relativt liten pool och drog den ena fina öringen efter den andra. Inga bamsingar men ändå ett väldigt trevligt fiske. Hela dagen bjöd på bra fiske och väldigt mycket regn. När uppehållet väl kom fram mot kvällen hade vi nått sjön som jokken mynnar ut i. Här letade vi näver och gjorde upp en rejäl brasa för att värma oss och torka kläder. I sjön, som var ganska stor, hoppade fina öringar lite då och då, dock oftast för långt från land för att vi skulle kunna fånga dem. Vi fick dock ett gäng öringar även här.

När vi avslutade för dagen hade vi landat någonstans ~60 öringar på både fluga och spinn. Detta område kommer vi garanterat att besöka igen vid kommande Ammarnäsresor.

Lägg Till En Kommentar