2018-08-26 Kungsådran

Då var det åter dags för TMFs årliga besök i Kungsådran. Det blir svårare och svårare att lyckas boka en plats i Kungsådran och till årets fisketur ringde vi ca 2 000 gånger innan Nicke kom fram och lyckades boka.

Precis som tidigare år var det Nicke, Matte, Jeppe och Webbe som bokade upp sträckan under den här dagen. När det väl var dags så visade det sig dock att Matte hade råkat boka en resa till Spanien och Jeppe blev sjuk. Nicke och Webbe hade således hela Kungsådran för sig själva.

Inför Kungsådran hade det knutits en hel uppsättning med nya flugor som skulle lura tonvis med laxar och havsöringar till hugg men efter ett par timmars fiskande med någon enstaka kontakt bytte Nicke till en liten tub i den klassiska pathakorva färgen och en öring högg omgående i pool fyra. Webbe var inte sen att byta till en likadan tub och tog snart därefter en lax i pool två.

Fisket i Kungsådran är schemalagt så att man får börja fiska klockan 6 och bryter för lunch klockan 12. Vattnet ska då via till klockan 15 och från dess får man fiska till klockan 21. När vi bröt för lunch hade vi landat en lax, en öring och en liten gädda.

Efter lunchpausen dröjde det inte länge innan första fisken landades och vi hade riktigt bra fiske. Kungsådran är ett vatten med strömmar, stora stenar och hålor. När man väl fått en fisk att hugga måste man ofta ta den ganska hårt för att hålla den ifrån att gå runt en sten och ta sig loss. Många fiskar som hugger går segrande ur striden.

Vi fiskade på fram till klockan 21 och när vi avslutade hade vi landat fyra laxar, fem öringar, två gäddor och en abborre och hade många fler hugg och kontakter. Största landade fisken stod Nicke för, en havsöring på ca fyra kilo. I övrigt låg fiskarna på 2,5-3 kilo.

Förra året skickade Nicke in en bild till Älvkarleby Sportfiske vilket resulterade i att vi vann två platser till i år så Webbe och Nicke ska snart upp och fiska ytterligare en dag och då ska de stora laxarna och öringarna upp.

Lägg Till En Kommentar