2012-05-27 Norrtäljeviken

Kassmyr, Webbe och Hakan var ute i Norrtäljeviken för att fiska gädda och gös, vädret var kanon och det var en riktigt skön dag. Vi började fisket utåt och hade kontakt med någon enstaka gädda. Efter ett tag letade vi oss lite längre in och kom snabbt i kontakt med gäddorna. Till lunch grillade vi i vanlig ordning hamburgare i solen och njöt av det sköna vädret. 13 gäddor hade landats fram till dess. Lite senare på dagen började sökandet efter gös och efter en stund gick en göshane på ca 2 kg på Webbes jigg. Kort där efter landade Kassmyr en trind göshona i ungefär samma viktklass. Vi levererade även ett antal gäddor på denna spot.

Mitt i gösfisket kommer en gubbe brännande med sin båt, han hör efter om vi har fått något och säger sedan ”Jag ska lägga nät här nu”. Vi påpekar olämpligheten i detta då gösarna ännu inte har lekt och honorna är fulla med rom, han svarar med att säga att ”man bör väl inte ta upp honorna men det är inget man bryr sig om”. Sedan startar han motorn och slänger i nätet. Tyvärr har man väl för stor respekt för andras egendom för vi borde ju egentligen ha dragit upp och bränt nätet.

Hur som helst slutade dagen på 26 gäddor och två gösar. Kassmyr knep den största gäddan som vägde in på strax under 4 kg. Webbe tog den absolut minsta som nog är nära minirekord. Området där vi fiskade har stor potential och kommer besökas inom kort igen.

Kommentarer

  1. Mackan

    Verkar ju onekligen vara mycket huggvilliga gäddor där. Skönt att Webbe ser ungefär lika glad ut som när han tog sin pb-gädda!

  2. Callis

    Det där är Webbes pb på gädda. Det står ju på bilden.

  3. Mackan

    Jag kan avslöja att jag tagit betydligt mindre gädda än den där…

Lägg Till En Kommentar