tärna på fjället

2013-08-02 Ammarnäs

Sista fiskedagen på årets Ammarnäs-resa! När vi åkte hem från fjället med helikoptern så lämnade ju Callis, Webbe och Uffe av sina kajaker vid en sjö, och nu gick vi upp till kajakerna för att fiska i denna stora sjö som vi inte testat så mycket tidigare. Samtidigt så gick Kassmyr och Erik upp till en närliggande sjö och fiskade från land.

Vädret var strålande, solen sken mest hela dagen över det otroligt vackra fjällandskapet. Det var en fröjd att paddla fram med kajakerna över djuphålor och stenpartier. Fiskarna var dock svårflörtade, och de första timmarna hade vi bara några enstaka kontakter på platser som kändes väldigt lovande.

Det var först vid slutet av den stora sjön, där den rinner ner i en jokk, som fisket blev riktigt bra. Över stora grundområden fick vi massor av kämpastarka öringar, och Kassmyr och Erik hade ett lika bra fiske i den närliggande mindre sjön. Vi fick upp många fina öringar i halvkilosklassen, varav alla fick gå tillbaka, men vi kom inte i kontakt med några av de större exemplaren.

När vi hade fiskat och njutit av solen hela dagen så var det dags att packa ihop kajakerna, fästa dem på våra ryggsäckar och vandra ner igen. Något som var aningen jobbigare än beräknat. Det var otroligt tungt att bära de aningen otympliga väskorna över stock och sten nerför berget, men så småningom var vi nere, utmattade men helskinnade. Vi tackade vårt fiskeparadis Ammarnäs för ytterligare en fantastisk sommarvecka, och packade ihop våra grejor och åkte hem mot storstad och jobb igen.

Lägg Till En Kommentar