2010-07-25 Grythyttan

Callis och Zuz stack upp till vårt lantställe nära Grythyttan för skogsvandring med Lizzy och Dexter samt lite fiske. Efter farbror Ulfs uttalanden om brunöringar i Halvtron och framför allt Sörälgen var vi naturligtvis tvungna att se efter om detta kunde stämma.

Vi rodde en del drag och kastade lite, och vi fick snabbt fisk på kroken! Det var dock inga brunöringar, utan det var abborrar som lockades till hugg av den svart-guldfärgade JK-draget. Den största vägde 6,5 hg och vi tog med ett par tillbaka till huset för rökning. I huset hittade vi även lite foton från tidigare fiskeresor till Brudgumtorp.

Strax innan vi skulle åka hem igen så var vi ute med hundarna på en sista skogstur, och oturligt nog så verkade det som om Lizzy hade blivit biten av en huggorm när hon plötsligt kom och la sig vid våra fötter fullkomligt utslagen. I bilen började hennes ben svullna upp och vi brände till Strömsholms Djursjukhus, som hade mycket duktiga veterinärer, där stackars Lizzy fick stanna och få dropp ett par nätter. Dexter var mycket lessen när hon var borta och det var mycket tråkigt att de missade vår kommande Ammarnäs-resa, men nu mår Lizzy bra och är glad igen!

Lägg Till En Kommentar