Krögarns smörstekta gös

Ja, eller gösrecept ”Krögarns smörstekta gös med marinerade tigerräkor, wokade grönsaker, jasminris och lime-aioli” om man ska vara helt korrekt. I alla fall. Jag gillar fisk och föredrar det helt klart framför kött. Det är visserligen gott med kött också, men kroppen känner sällan varken pigg eller kry efter en fet stek eller dylikt. Efter jag har ätit en ordentlig fiskmåltid så känner jag mig oftast fortfarande fräsch och energisk, den vanliga mat-koman infinner sig inte på samma sätt.

Nu har jag tidigare presenterat fina fiskrätter här i bloggen, och i helgen blev jag sugen på att laga smörstekt gös och skaldjur. Så jag trollade fram en lagom stor matfisk (ur frysen) och fixade fram övriga tillbehör. Tillagningen är inte vidare svår. Filéa gösen, strö salt och peppar på filéerna. Stek i rikligt med smör i några minuter, det varierar naturligtvis beroende på filéernas tjocklek. Koka ris, fixa grönsakerna och tigerräkorna och öppna en burk aioli, och vips så har du en fantastiskt delikat gös- och skaldjursrätt. Serveras bäst med ett torrt och fruktigt chardonnayvin, t.ex. Chablis Domaine de la Boissonneuse.

Kommentarer

  1. Kelly

    Den där fisken ser jävligt god ut.

    För övrigt, blir det något julpyssel i år?

  2. Webbe

    Om vi julpysslar i år kanske vi ska börja med att göra klart förra och förrförra årets drag som säkert ligger och skräpar någonstans… de behöver bara lackas nu…

    Firren ser smarrig ut callis, nu vet vi vem som får laga käket på TMFs årsmiddag i januari…

Lägg Till En Kommentar